Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Epiroc-seulakauha

Epiroc toi Baumassa markkinoille kaksi seulakauhamallia; BS1600 ja BS2200. Ensimainittu soveltuu peruskoneille 18-25 tonnia ja jälkimmäinen 24-38 tonnisille. Kokonaispainot ovat 1 710 ja 2 450 kiloa. Pienemmän tilavuus on 1,5 ja suuremman kolme kuutiometriä. Vaadittavat öljyvirtaukset ovat 160-180 ja 180-200 litraa minuutissa (200 ja 250 bar).

“Asiakkaidemme tarpeet kasvavat koko ajan ja me pystymme nyt tarjoamaan uudet seulakauhat, joiden avulla säästetään aikaa ja rahaa. Kun erilaiset materiaalit voidaan erotella ja kierrättää jo työmaalla, niin tehokkuus kasvaa”, sanoi hydraulisten työlaitteiden maailmanmarkkinoista vastaava johtaja Gordon Hambach.

Hydraulivoima rummulle siirretään automaattisesti kiristyvän hihnan avulla.

“Rummun akselissa on erittäin suuret laakerit, joten pystyimme käyttämään markkinoiden pisintä rumpua. Suuri seulonta-ala takaa korkean kapasiteetin ja hyvän läpimenon”, lupaa Hambach.

Epiroc BS2200.

Rummun muoto on monikulmainen eikä pyöreä. Tämä takaa valmistajan mukaan materiaalille paremman ravistavan liikkeen kuin pyöreässä rummussa. Sekin nopeuttaa omalta osaltaan läpimenoa. Verkon reikä on kuusikulmainen ja sen luvataan soveltuvan sekä kivisen materiaalin, murskatun betonin ja kaikenlaisen kierrätettävän maa-aineksen seulontaan.

Verkon reikäkokovaihtoehtoja on valittavana kuusi erilaista: 20, 30, 40, 50, 60, 70 ja 80 millimetriä.

Automaatio mullistaa kaivosalaa ja samalla reikien poraaminenkin viedään uudelle tasolle. Uusi Epiroc SmartROC D65 -porausvaunu esiteltiin nyt. Se on saanut ohjaukseensa saman automatiikan kuin aiemmatkin SmartROC-mallit. Poraustapahtuma ja kankien syöttä on täysin automatisoitu. Laite kykenee kantamaan ja käsittelemään viisi, kuusi tai kahdeksan metriä pitkiä porakankia. Maksimi reiän syvyys on 56 metriä. Porakoneella COP M7 reikäkoot ovat välillä 110-229 millimetriä. Valmistajan mukaan uusi SmartROC kuluttaa 20 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin vastaava FlexiROC-malli. Kuljettaja ohjaa porausta 15 tuuman kosketusnäytön avulla.

Lue seuraavaksi