Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Atlas Copco vähentää päästöjä

Atlas Copco julkistaa messuilla uusia kestävän kehityksen mukaisia siirrettäviä kompressoreita, generaattoreita ja pumppuja, joiden luvataan pienentävän käyttökustannuksia tehokkuuden, kytkettävyyden ja monikäyttöisyyden avulla. Andrew Walker, Atlas Copco Power Technique -liiketoiminta-alueen pääjohtaja kertoo: ”Tulevien innovaatioidemme käyttövoimana ovat litiumioniakkujen uusimmat sukupolvet, Stage V -yhteensopivat moottorit ja energiatehokkaat sähkömoottorit yhdistettynä digitalisaatioon ja kytkettävyyteen. Voimme tuottaa asiakkaillemme suorituskykyä parantavat ratkaisut ja samalla jatkaa pyrkimyksiämme hiili- ja melupäästöjen pienentämiseksi.”

Atlas Copco QAS 5.

Atlas Copco julkaisee ennen messuja myös ilmaisen oppaan e-kirjana, jossa kerrotaan, mikä Stage V on, sen merkitys käyttäjille ja miten se vaikuttaa siirrettävien kompressorien, vedenpoistopumppujen, valomastojen ja generaattoreiden nykyisiin ja tuleviin kokoonpanoihin.

Uutuuksina esitelään muun maussa E-Air -kompressorit ja lähes äänetön akkukäyttöinen HiLight Z3+ -valopylväs. Niiden tärkein innovaatio on päästöttömyys, joten omistajien ei tarvitse huolehtia tulevaisuuden päästömääräyksistä. Tarjolla on myös Stage V -yhteensopivaa kalustoa. Nyt esiteltävät uudet innovaatiot käsittävät QA55-generaattorimalliston uusimmat mallit sekä uuden muuttuvanopeuksisen QAS VSG -generaattorin (Variable Speed Generator). Kumpikin malli pienentää valmistajan mukaan polttoaineen kulutusta jopa 40 prosenttia ja ne ovat kooltaan entistä kompaktimpia.

Uusimmat QAS 5 -generaattorimallit tarjoavat valmistajan mukaan markkinoiden pienimmän pohjapinta-alan, matalammat moottorin päästöt, nopeamman plug-and-play-rinnakkaiskäytön, paremman polttoainetalouden, 24 tunnin itsenäisen toiminnan ja pienemmät kokonaiskustannukset.

Näiden lisäksi Atlas Copco näyttää osastollaan uuden Smart Air XC4004 -kompressoriohjaimen, jonka tiiviysluokka on IP67. Atlas Copco esittelee myös intuitiivista PACE-järjestelmää käyttävän, siirrettävän XATS-kompressorimalliston uusimmat mallit. Järjestelmä parantaa monikäyttöisyyttä mahdollistamalla useiden paine- ja virtausasetusten valitsemisen, joten käyttäjät voivat tehostaa yksittäisen kompressorin käyttöastetta ja parantaa investointinsa tuottavuutta.

Atlas Copco tuo Baumaan myös WEDA+ -uppopumppumalliston uusia malleja sekä FleetLink-etähallintajärjestelmän uusimman laajennuksen. Sen avulla käyttäjät voivat muun muassa seurata laitteidensa sijaintia ja käyttöä reaaliaikaisesti.

Atlas Copco E-Air 250.

Smart Air XC4004 -kompressoriohjain.

Lue seuraavaksi