Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Hyundai menestyy Euroopassakin

Hyundain lehdistötilaisuudessa Baumassa valotettiin mennyttä vuotta Euroopan markkinoilla. Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE) pääsi vuonna 2015 kaikkien aikojen ennätykseensä toimittamalla yli 5000 maansiirtokonetta ja trukkia Eurooppaan. Liikevaihdon kasvu oli kahdeksan prosenttia.

Yhtiö on tehnyt päätöksen uuden Euroopan pääkonttorin rakentamisesta Belgiaan. Noin 30 miljoonan euron investointi käsittää pääkonttorin (5400 m2), uuden varaosien varaston (13 000 m2) sekä vielä koulutus- ja koneiden esittelytilat. Tavoitteena on varastoida yhteensä 70 000 varaosanimikettä uusiin tiloihin. Se vastaa 96 prosentin saatavuuttaa, luvataan Hyundailta.

Sekä lehdessä että internetissä on jo useaan kertaan kerrottu uusien HL-pyöräkuormaajien ja HX-kaivukoneiden uusista ominaisuuksista. Konepörssissä 5/2016 oli artikkeli uudesta HX220L –kaivukoneesta.

Uusimmat mallistoja täydentävät päivitykset olivat lyhytperäiset tela-alustaiset kaivukoneet HX145LCR ja HX235 LCR. Myös HX260NL ja kuvan HX300 esiteltiin ensimmäistä kertaa.

Pyöräalustaiset uutuusmallit HW140 ja HW210 (kuva) sijoittuivat 14 ja 21 tonnin painoluokkiin.

Pyöräalustaisissa uutuusmalleissa on paljon tela-alustaisten kanssa yhtenevää tekniikkaa. Moottori on kuusisylinterinen Cummins  ja Stage IV -päästörajoitukset alitetaan tela-alustaisten tapaan ilman partikkelisuodatinta AdBluen avulla.

Tuulettimen siipien pyöritys tapahtuu sähköllä ja kierrosnopeus on suoraan verrannollinen moottorin jäähdytysnesteen ja hydrauliöljyn lämpötilaan. Tämä vähentää melua ja parantaa osaltaan polttoainetaloutta. Talvella lämmöt saadaan kylmäkäynnistyksen jälkeen myös nopeammin kohoamaan.

Myös pyöräalustaisissa koneissa on tela-alustaisista tuttu, ylhäältä päin 360 asteen kuvan näyttävä kamerajärjestelmä, johon kuuluu neljä kameraa. Kun hirvi tai kettutyttö tulee viittä metriä lähemmäs konetta, järjestelmä hälyttää.

Hyundain oma etävalvontajärjestelmä Hi-Mate on vakiona uusissa pyöräalustaisissakin.

Noin 31 tonnia painava pyöräkuormaaja HL980 on korealaisvalmistajan järein malli ja se sai maailmanensi-iltansa Baumassa. Moottorina on Scania DC13 ja sekin alittaa päästörajat ilman partikkelisuodatinta.

Hyundain mittausten mukaan esimerkiksi autojen kuormaus onnistuu 10 prosentia pienemmällä polttoainemäärällä, kun vertailukohtana on vanha 9A-malli. Suositeltavat kauhakoot ovat 4,8-5,6 kuutiometriä. Pyöräkuormaajasta on saatavana myös korkeammalta lastaava XTD-versio.

Hyundain uusiin 9-sarjan dieseltrukkeihin tuorein lisäys on malli 160D-9. Nostokapasiteetti on 16 tonnia ja moottorina on Cummins QSB 6.7 (112 kW). Päästöluokka on Stage IV (DOC+SCR).

Dieseltrukkimallisto käsittää nyt nostokapasiteetit välillä 1,5-25 tonnia.

Lue seuraavaksi