Uutiset

Työkoneet

Atlok Oy – vinssejä joka lähtöön, vetoon ja nostoon

Yrityksen perustajat Ari Salin ja Timo Kopra omistavat Atlok Oy:n puoliksi. Molemmat ovat jo edellisessä työpaikassaan olleet tekemisissä Warn-tuotteiden kanssa, Ari tuotepäällikkönä ja Timo logistiikkapäällikkönä, joten tuotteet ja asiakaskunta ovat tuttuja.
Atlok Oy hoitaa kokonaisuudessaan Warn-vinssien ja lisävarusteiden maahantuonnin, varastoinnin ja jakelun jälleenmyyjille sekä jälkimarkkinoinnin.

Warn-vinsseillä on pitkät perinteet, sillä yritys täytti tänä vuonna 60 vuotta. Warn-vinssit valmistetaan Amerikassa, ainoastaan muutamia komponentteja tuodaan Kaukoidästä. Atlok Oy:n Riihimäellä sijaitsevasta varastosta löytyy hyllystä yli 60 vinssimallia, jotka vaihtelevat vetotehoiltaan 450 kg – 13 500 kg.

Varaston suuruutta ja monipuolisuutta voidaan perustella noin 10 viikon toimitusajalla, mikä kuluu, kun tuote tilataan Amerikasta ja se on Riihimäellä.Warn-vinssien ostajat ja käyttäjät voidaan jakaa karkeasti neljään ryhmään. Offroad-puolelle on omat vinssit ja varusteet. Näiden ostajia ovat erikoisliikkeet, varaosa- ja tarvikeliikkeet, merkkiliikkeet, maahantuojat ja korirakentajat.

Toinen ryhmä on ATV-puoli, jolloin asiakkaina ovat mönkijämaahantuojat ja jälleenmyyjät, joita Suomessa on noin 500. Tälle puolelle Atlokilta löytyy myös kattava lisävarustevalikoima, muun muassa erilaiset puskulevyt, pohjapanssarit, puskurit, renkaat ja vanteet.Kolmas asiakasryhmä on traileri- ja rakennustoiminta, joka käyttää kevyeen vetoon ja nostoon tarkoitettuja Warn Works –vinssejä.

Neljäs ryhmä on järeiden Warn Industrial –vinssien käyttäjät: korirakentajat, teollisuuslaitokset, puolustusvoimat, palolaitokset ja hinausliikkeet.Varaosat kaikkiin Warn-vinssimalleihin löytyy Atlok Oy:n hyllystä, jopa 25–35 vuotta vanhoihinkin ja huolto toimii varaston yhteydessä.

KonepörssiMiika Nyrö

Lue seuraavaksi