Uutiset

Työkoneet

Atlas Copco jaetaan

Atlas Copcon hallitus ehdottaa Atlas Copco -konsernin kahtia jakoa. Kaivos- ja louhintatekniikan liiketoiminta-alue, sisältäen rakennuskonedivisioonan, eriytyisi omaksi erilliseksi yhtiöksi. Tämä uusi yhtiö keskittyy nimenomaan kaivos- ja louhintatoimintaan sekä yhteiskuntarakentamiseen liittyviin asiakkaisiin. Uuteen yhtiöön kuuluu 12 000 työntekijää; määrä sisältää kaikki divisioonat kaivos- ja louhintatekniikan liiketoiminta-alueelta, rakennuskonedivisioonan sekä niihin liittyvät huoltopalvelut. 

Helena Hedblom

Ajatuksena on varmistaa, että sekä Atlas Copcolle että uudelle yhtiölle voidaan tarjota parhaat kasvumahdollisuudet omilla markkinasegmenteillään.  Uudelle yhtiölle valitaan oma hallitus ja pääjohtaja. Tämä johtaa ketterämpään yrityshallintoon sekä mahdollistaa nopeamman reagoinnin markkinoiden vaatimuksiin. Toiminnallisesti nykyinen rakenne säilyy, sillä vakaa organisaatio on jo olemassa valmiina. Tämä rakenne mahdollistaa investoinnit kasvualueisiin kuten automaatioon, digitalisointiin ja huoltopalveluiden kehittämiseen. 

”Tämä on loistava tilaisuus. Kun uusi yritys on yksinomaan omistettu kaivos- ja louhintatoimintaa sekä yhteiskuntarakentamista varten, voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin myös tulevaisuudessa”, sanoo Helena Hedblom, kaivos- ja louhintatekniikan liiketoiminta-alueen johtaja. 

”Organisatorisesta näkökulmasta katsoen ei tule mitään muutoksia. Meillä on vahvat myyntiyhtiöt, ammattitaitoiset ihmiset, erinomaiset ​​tuotteet ja laadukkaat huoltopalvelut. Asiakaspalvelumme vahvistuu, kun pystymme entistä paremmin fokusoitumaan omaan alaamme”.

Uusi yhtiö tullaan listaamaan Tukholman Nasdaq-pörssissä vuoden 2018 puolivälissä, sen jälkeen kun jako on hyväksytty Atlas Copcon huhtikuussa 2018 pidettävässä yhtiökokouksessa. Suomen Atlas Copco -yhtiöiden osalta ei tapahdu merkittäviä rakenteellisia muutoksia. OP.

Lue seuraavaksi