Uutiset

Työkoneet

Asfalttikallio panostaa Wirtgen Groupin vähäpäästöisiin asfalttikoneisiin

Asfalttikallio Oy on vastaanottanut 38 uutta asfalttikonetta Wirtgen Finlandilta. Kaikki koneet täyttävät viimeisimmät Stage V -päästönormit, ja ovat siten käytettävissä tiukimminkin säädellyissä kaupunkikohteissa.

Uudet konehankinnat korvaavat vanhaa kalustoa, mutta pääosin ne palvelevat Asfalttikallion laajentumista uusille alueille Suomessa. Asfalttikallio on tällä hetkellä Suomen toiseksi suurin asfalttifirma ja alan isoista toimijoista ainoa kotimaisessa omistuksessa oleva perheyhtiö. Yrityksen iskulause kuuluukin seuraavasti: ”Kotimainen vaihtoehto”.

Uusien koneiden aivan ensimmäinen työmaa löytyi Pohjanmaalta. Tuurin kyläkaupan pihoja asfaltoitiin uuteen uskoon tulevaa kotimaan matkailukautta varten.

Osa koneista kuvattiin ennen lähtöä työmailleen ympäri Suomen. Osa oli jo töissä.

Asfalttikallio valitsi konetoimittajaksi Wirtgen Groupin

Asfalttikallion toimitusjohtaja Antti Kalliomaa toteaa konetoimittajasta lyhyesti ja ytimekkäästi. ”Parhaat koneet ja ainoa talo, josta saa nopeasti ammattitaitoista huoltoa silloin, kun sitä tarvitaan. Sillä parhaatkin koneet tarvitsevat huoltoa aina välillä.”

Wirtgen Finland on investoinut jälkimarkkinointiin ja käyttökoulutukseen jatkuvasti. Korjaamon laajennus valmistui viime vuonna ja huoltoautojen sekä asentajien määrää on lisätty koko ajan. Näin varmistetaan, että asiakkaat saavat Suomen lyhyen suven ja asfaltointikauden aikana nopeasti apua ongelmatilanteissa. Se on asfalttibisneksen A ja O.

Vähäpäästöinen Stage V -päästöluokan 18 tonnin pyöräalustainen asfaltinlevitin sopii useimmille työmaille aina isoista pihoista ja parkkipaikoista valtateille.

Kauppa sisälsi seuraavat koneet:

  • 1 kpl W120Ri, asfaltinjyrsin
  • 7 kpl Vögele S1303-3i, 10 tonnin asfaltinlevitin
  • 10 kpl Vögele S1803-3i, 18 tonnin asfaltinlevitin
  • 1 kpl Vögele S1900-3i, 20 tonnin tela-asfaltinlevitin
  • 15 kpl Hamm HD12VV, 2,8 tonnin kaksivalssijyrä
  • 1 kpl Hamm DV+70i VVS, 8 tonnin kaksivalssijyrä
  • 3 kpl Swemco TC800, liimamopo


Lue seuraavaksi