Uutiset

Työkoneet

Amman aloitti sarjatuotannon

Asvalttitöihin ja pienemmille rakennustyömaille tarkoitettu ARX-sarja käsittää 13 eri mallia painoluokissa 1,5-4,8 tonnia työleveyksien ollessa 820-1380 millimetriä.

Ammanilta kerrotaan, että uusien jyrien kehitystyössä asiakkaat ovat olleet kiinteästi mukana. Jo ennen tuotekehityksen aloittamista haastateltiin runsaasti eri käyttäjäkuntaa; kuljettajia, omistajia, vuokraamojen omistajia, huoltohenkilökuntaa ym.

Jyrissä on aivan uusi hydraulijärjestelmä, jonka ansiosta valmistaja lupaa käytettävien moottorikierrosten pienentyneen. Tämä taas vähentää polttoaineen kulutusta ja ympäristömelua.

Uusista malleista ARX 36, ARX 40 ja ARX 45 tarjoavat tiivistykseen kaksi amplitudia ja kaksi taajuutta. Etenkin viiden tonnin painoluokkaan sijoittuvasta mallista ARX 45 Ammann odottaa menestystä keskikokoisille maarakennustyömaille ja erilaisiin piha- ym. asvaltointeihin.

Runkonivelessä on nyt teflonpinnoitteiset laakerit, jolloin niitä ei tarvitse enää rasvata koko elinikänään. Konepeitto aukeaa nyt reilummin kuin aiemmin. Kaikki uudet jyrät varustetaan Ammanin AVC-automatikkalla (Ammann Vibration Control). Se takaa optimaalisen tiivistystuloksen eri nopeuksill.

Edelleen valmistaja mainitsee uuden jyrän hallinnan yksinkertaistetun. Kuljettaja hallitsee voimansiirron, ohjauksen ja tiivistyksenkin eri toimintoja yhdellä joystick-vivulla.

Lue seuraavaksi