Uutiset

Työkoneet

Alenius vahvisti Hyundai-kantaansa

Maanrakennus Alenius Ky on tykästynyt Hyundain kaivukoneisiin ja sen seurauksena koko kaivukonekalusto on nyt tätä merkkiä. Hyundain 9A-sarjan pakokaasupäästörajoituksen tekniikka on toteutettu kokonaan ilman SCR-tekniikkaa, eli urealiuosta ei näissä koneissa vielä tarvita.

Kokemuksesta Alenius tietää, että Hyundai on kestävä merkki. ”Ensimmäinen Hyundai tuli meille vuonna 2004 ja siitä saakka niitä on talossa ollut. Kaivukoneet ovat toimineet koko ajan hyvin, yllättävänkin hyvin. Ja kun jotakin pientä on ollut, niin Telakoneella jälkimarkkinointi on toiminut hyvin. Telakoneella on ajatusmaailma pienen yrityksen mallin mukainen, vaikka isosta talosta puhutaankin. Asiakas otetaan siellä eri tavalla huomioon kuin isoissa taloissa, näin ainakin meidän kohdallamme”, toteaa Alenius.

Hämeenlinnan Lammilla urakointia harjoittava Maanrakennus Alenius urakoi pääasiassa pienehköjä rakennuksenpohjia, lähinnä omakotitaloista tuotantorakennuksiin, kuten navetoihin asti. Kulmakivenä toiminnalle on oma sorajalostetuotanto. Kuljetuskalustona on kolme kasettiautoa, joilla hoidetaan lisäksi talviaikana talvikunnossapitourakointia Destialle.

Lammille ulottuu Salpausselän harjut, joten soravarantoja alueella on hyvin. Tosin tulevaisuudessa ottoluvat niihin ovat varmasti tiukassa, mutta toistaiseksi Juha Aleniuksen tiedossa ei ole yhtään kallionottoaluetta Lammin alueella. Soraa Aleniukset murskaavat LT80-leukayksikölä ja jalostavat eteenpäin tonnisatasella metsolaisella.

”Minä syötän murskainta Hyundai R290LC-7A -kaivukoneella ja vaimoni Helena kantaa valmiit tavarat ysisarjalaisella Hyundain HL770-9 -pyöräkuormaimella alta pois”, kertoo Juha Alenius. ”Tuo Hyundai on jatkossa vanhin kaivukoneemme, se on vuosimallia 2008. Muut tulivat nyt uusittua.”

Alenius teki keväällä kaupat neljästä uudesta Hyundai-kaivukoneesta, joista ensimmäiset olivat jo nähtävillä Telakonepäivillä, viimeinen oli varustelussa huhtikuun alkupuolella. Koneet edustavat hyvin suosituimpia Hyundai-kaivukonemalleja. Tela-alustalla ovat mallit R145LCR-9A, R180LC-9A ja R235LCR-9A. Neljäs kone on pyöräalustainen R140W-9A.

”Meillä on joskus aikaisemmin ollut pyöräalustainen kone, mutta nyt ei moneen vuoteen ole sellaista olut. Viime kesänä olisi pyöräalustaiselle ollut kysyntää kovastikin ja niinpä päätimme kokeilla, että kuinka sellainen menisi. Vaikka meillä on oma lavetti, niin silti pieniä työmaita lähialuilla käy helpommin hoitamassa pyöräalustaisella. Ja on myös aina kohteita, joihin ei oikein tela-alustaisella ole menemistä eikä tässä lähialueella ole tarjolla pyöräalustaista konetta”, perustelee Alenius tämän koneen hankintaa.

Aleniuksen uusissa Hyundaissa ei ole SCR-laitteita, koska sellaisia ei Hyundain Stage 3B -vaiheen moottoriratkaisuissa ole. Vaikka AdBlue on Aleniukselle tuttua kuorma-autokalustosta, hän pitää hyvänä, että näissä pärjätään ilman ureatankkauksia.

Moottoreina Hyundai käyttää Perkinsin ja Cumminsin tuotteita. Pienimmät tela-alustaiset kaivukoneet saavat Perkinsin ratkaisun ja muut Cumminsin, raja kulkee siten että Perkinsiä käytetään tela-alustaisissa kaivukoneissa malliin R180LC-9A asti.

Perkinseissä käytettävät ratkaisut päästöarvojen alentamiseen ovat älykäs ahdin (VGT), ahtimen säätyvä hukkaportti (ECM), jäähdytetty pakokaasujen takaisinkierrätys (Cooled EGR) sekä jälkipuhdistus, joka koostuu hapetuskatalysaattorista (DOC) ja partikkelisuodattimesta (DPF). Lisäksi tekniikkaan kuuluu vastapaineventtiili, jolla saadaan moottorin käyntilämpötila riittävän korkeaksi hiukkaspolton ajaksi myös muuten pienellä moottorikuormituksella.

Cumminseissa ei ole edes partikkelisuodatintakuin vasta kaivukoneissa mallista R260LC-9A ja pyöräkuormaajissa mallista HL760-9A lähtien, joten pakokaasujen jälkipuhdistus hoituu keskikokoisissa ainoastaan hapetuskatalysaattorin avulla. Moottorissa käytetään muuttuvageometrista ahdinta ja jäähdytettyä pakokaasujen takaisinkierrätystä sekä imupuolella suoravirtausilmansuodinta, jossa virtaus kohtaa entistä suuremman suodatinpinta-alan ja yli 20 prosenttia liasta poistuu jo esisuodatuksessa, mikä tarkoittaa myös entistä pidempiä huoltovälejä.

Pekka Leppäkorpi Telakoneen teknisestä tuesta kertoo, että Hyundain uudet moottoriratkaisut ovat olleet käytössä Suomessa jo viime talven ongelmitta. ”Ja se on varmaa, että minulle tulee kyllä palaute välittömästi, jos pelit eivät toimi”, tietää Leppäkorpi.

Lue koko artikkeli Konepörssistä 5/2014 / A.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi