Uutiset

Työkoneet

A.Vuori Oy – maarakentaja on myös traktoriurakoitsija

Etenkin lietevaunun veto kuuluu Vuoren toimenkuvaan. A. Vuori Oy:n Aki Vuori (24 v) on toimitusjohtaja ja omistaja. Yrittäjyys kulkee suvussa, sillä isä Kai omistaa Vakka-Suomen Rappauspalvelu Oy:n.
”Meillä on kalustossa kolme kaivukonetta ja kolme traktoria. Tämä nyt hankittu on ensimmäinen Case IH. Traktorin mittariin kertyy vuodessa noin 1800 tuntia ja siitä 1000 tuntia on lietevaunun vetoa. Casen automatiikka ja etenkin sen soveltuvuus lietevaunun vetoon oli yksi kauppaan johtanut ominaisuus. Pellon päisteessä ei tarvitse kuin painaa kahta nappia, niin vakiokierrokset ja -nopeudet asettuvat automaattisesti järjestelmään tallennetusta muistista. Sitten tarvitsee vain ohjata oikeaa ajolinjaa pitkin”, kertoo Vuori.
Ohjaamosta löytyykin varsin kattava varustelutaso.  Yksi lisävarusteista on AFS Pro 300 –värimonitori, joka kertoo oleellisen tiedon traktorin hallinnassa. Se toimii myös peruutuskameran näyttönä, joka takaa turvallisuuden esimerkiksi talvella koulujen pihoja auratessa.
Edellä mainitulla tavalla varustettuna ei ISOBUS –yhteensopivalla työlaitteelle tarvita omaa ohjausta. Casen oma järjestelmä onkin yhteensopiva erilaisten työlaitteiden kuten lannanlevitys- ja noukinvaunujen sekä ruiskujen kanssa. Niiden ohjaus ja säätö tapahtuu siis traktorin oman tietojärjestelmän avulla. Järjestelmä sisältää kaikkiaan 30 muistipaikkaa.
”Tämän traktorin hallinta on kyllä helppoa. Tästä oikealta näyttölaitteen edestä löytyy oleelliset toiminnot päisteautomatiikasta hydrauliikan hallintaan. Ajovoimansiirtoa voida hallita kokonaan käsin erittäin monia toimintoja sisältävällä joystickillä. Hydrauliikkojen eli kuormaajan, etunostolaitteen ja takalohkojen hallintaan on yksi ainut minivipu, johon voidaan saada lisää venttiilitoimintoja ja nappeja. Ihan yhtä kätevää ja minun töihini sopivaa järjestelmää en kyllä havainnut kokeilemissani kilpailijoissa”, kehaisee Vuori.

Internet -osoite: www.vsrp.fiwww.ttkoy.fi

Lue seuraavaksi