Uutiset

Työkoneet

20 tunnin työpäiviä rahtiterminaalissa Casella

RHM Koneurakointi Oy:n toimipaikka on Oulu. Yrityksen työpäivät voivat olla ympärivuotisesti jopa 20-tuntisia. Työ sisältää rekkojen lastaamista ja purkamista rahtiterminaalissa. Siksi yritys tarvitsee omistajansa Rani Märsyn mukaan korkealaatuisia ja luotettavia koneita. Tähän filosofiaan nojaten RHM lisäsi kalustoonsa hiljattain uuden Case-pyöräkuormaajan, malliltaan 521 G2 XT (12 t/106 kW).

”Ostimme koneen käytettäväksi rahtiterminaalissa pääosin haarukkatrukkina. Työskentelemme alueella, jossa liikkuu paljon kookkaita ajoneuvoja, ja jossa ajomatkat ovat lyhyitä. Tästä syystä hyvä näkyvyys ohjaamosta on meille erittäin tärkeää”, toteaa Märsy.

”Myös hyvä siirtonopeus (40 km/h) on tärkeää, koska konetta käytetään talvella myös lumen auraamiseen.”

Lisäksi nopea toimitusaika oli RHM Koneurakoinnille yksi Casen valintaa puoltava tekijä. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen Case-merkkinen kone. Siksi ennakkotestaus oikeassa työssä oli tärkeää. Esittelykone saatiin ennen kauppoja kokeiltavaksi Rentiltä.

”En usko, että olisimme ostaneet konetta, ellemme olisi voineet ensin testata sitä”, toteaa Märsy.

Keskikesän 2022 jälkeen 521 G2 XT -pyöräkuormaajalle on kertynyt 1 800 käyttötuntia ja sitä käytetään vuosittain noin 4 000 tuntia. Konetta käyttää työpäivän aikana kolme eri kuljettajaa omalla työvuorollaan. Kuljettajia helpottaa joystickilla tapahtuva ohjaus.

”Pidän todella paljon koneen vipuohjauksesta. Se tekee työstäni paljon helpompaa”, kehaisee kuljettajana toimiva Paavo Männikkö.

Ohjaamossa on uusi kosketusnäyttö, jonka avulla kuljettaja voi muokata kaikkia toimintoja ja asetuksia sekä luoda oman kuljettajaprofiilin.

”Kuljettajien mielestä kaikkein tärkeimmät asetukset ovat hydrauliikan säädöt, joita on helppo hallita kosketusnäytön avulla. Myös korkea kapasiteetti on tärkeää. Kuljettajat käsittelevät viikon aikana paljon erilaisia tuotteita, mukaan lukien kookkaiden lähetysten lastaaminen ja purku”, toteaa Märsy.

RHM Koneurakointi Oy on perustettu vuonna 2011 ja sen liikevaihto oli vuonna 2022 noin 1,3 miljoonaa euroa. Kalustoon kuuluu yhdeksän pyöräkuormaajaa, joista kaksi on nykyään Case-merkkistä. Koska koneiden pääkäyttötarkoitus on kuormalavojen lastaus ja purku, niissä käytetään tavallisesti trukkihaarukoita.

Casella siirrellään myös perävaunuja rahtiterminaalin alueella. Sen takia pyöräkuormaajaan on asennettu myös vetokita. RHM halusi koneeseen myös lisävarusteena saatavana olevan paineilmajärjestelmän. Laitteet suunnitteli RHM. Ne toimitti ja asensi Case-myyjä Rentti.

521 G2 XT -pyöräkuormaajan lisäksi RHM tilasi myös uuden Case 321 F -mallin, joka toimitetaan asiakkaalle pikapuolin.

”Asiakaskokemuksemme Rentin ja Casen kanssa on ollut erittäin hyvä. Jos uusi 321 F on yhtä hyvä kuin 521 G2 XT, niin asiat ovat mallillaan”, kehaisee Märsy.

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön RHM:n kanssa ja toivomme voivamme toimittaa lisää Case-koneita yrityksen kalustoon tulevaisuudessakin. Casen pyöräkuormaajat ovat ihanteellinen valinta tähän käyttötarkoitukseen, jossa näkyvyys, mukavuus ja luotettavuus ovat tärkeitä”, toteaa Rentin Case-tuotepäällikkö Markus Lehtimäki.

”RHM osti koneille myös huoltosopimuksen ja laajennetun vakuutuksen. He luottavat siihen, että saavat tarvittaessa huollot ja varaosat nopeasti meiltä”, lopettaa Lehtimäki.

Lue seuraavaksi