Uutiset

Työkoneet

Caselta E-sarjan pyöräalustaisia kaivukoneita

Case tuo markkinoille neljä uutta kaivukonemallia, jotka ovat normiperäiset WX140E (kuva) ja WX160E sekä lyhytperäiset WX155E SR ja WX175E SR. Myöhemmin sarja täydentyy raskaimmalla mallilla WX210E. Uudet pyöräalustaiset Caselle valmistaa Hyundai Construction Equipment yhtiöiden solmiman sopimuksen pohjalta.

Casen mukaan neljässä pienimmässä mallissa on Bosch Rexrothin valmistama kuormantunteva hydraulijärjestelmä, joka takaa jouhevan hallinnan. Valmistaja lupaa, että kaivuliikkeet onnistuvat joustavasti samalla kun konetta ajetaan voimansiirrolla.

Hyvät siirto-ominaisuudet taataan ZF:n valmistamien ”heavy duty” -akselien ja hydrostaattisen voimansiirron avulla. Ohjaamossa kuljettaja voi tarkkailla ympäristöä paitsi laajan ikkunapinta-alan läpi myös 360-kameran näkymästä. Lisävarusteena saa koneen taakse ja sivuille osoittavan, liiketunnistimella varustetun tutkan, jonka hälytys voidaan säätää viidelle eri etäisyydelle.

Automaailmasta tuttu vakionopeussäädinkin koneissa on ja lisävarusteena voi hankkia pyöräohjauksen myös joystickiin. Näin käsiä ei tarvitse irrottaa kaivuvivuista työmaalla siirronkaan aikana. Vipujen painonapeilla ja peukalopyörillä voidaan hallita myös eteen/taakse ajoa sekä etuakselin lukkoa.

Case WX175E SR

Moottorina kaikissa on Cummins, jonka polttoaineina voidaan käyttää niin uusiutuvaa dieseliä (HVO) kuin muitakin synteettisiä polttoaineita. Päästöluokka on tietenkin Stage V. Neljässä pienimmässä mallissa moottorin malli on B4.5 ja teholukema on kaikissa 129 kilowattia. Suurimman mallin WX210E peltien alta tulee löytymään Cummins B6.7 (145 kW). Pakokaasut lannistetaan järjestelmillä DOC+SCR+DPF. Polttoainesuodattimen vaihtoväliksi mainitaan 1 000, moottoriöljyn ja suodattimen 800 tuntia.

Puskulevy ja tukijalat voidaan liittää alavaunuun joko eteen tai taakse ja niiden eri yhdistelmät ovat tietenkin mahdollisia. Kaikki muut mallit paitsi WX175E SR voidaan varustaa joko mono- tai taittopuomilla. WX175E SR on saatavana vain taittopuomiversiona.

Koneissa on vakiona kuusi kaivutyötä pimeässä ja hämärässä helpottavaa ledvaloa.

Ohjaamossa hallinnan keskipiste on kahdeksan tuuman kokoinen kosketusnäyttö. Kuljettajan työskentelyä ohjaava ECO-toiminto näyttää muun muassa tyhjäkäyntiin kulutetun ajan. Näin kuljettaja voi muuttaa työskentelytapojaan polttoainetta säästävämpään suuntaan. Näytössä navigointi voidaan tehdä myös kääntökiekon avulla. Samalla kiekolla hallitaan myös moottorin kierroksia. Valittavana on kymmenen eri porrasta. Kameroita varten voidaan asentaa erillinen näyttöruutu.

Järjestelmän muistiin voidaan tallentaa 10 erilaisen työlaitteen vaatima tuotto ja paine.

Case-maarakennuskoneita Suomessa edustaa Rentti.
Lue seuraavaksi