Uutiset

Työkoneet

12 tonnia uutta rautaa

Maanrakennusliike Siitonen oy:n Volvo EC 700 CL sai alleen täydellisesti uusitun telaston. Espoossa, Ruduksen kiviaineksen ottoalueella työskentelevä massiivinen tela-alustainen kaivukone kaipasi uutta alustaa.

Koneen käyttäjä oli jo huomannut vaurioita ja kulumista niin itse telastossa, kuin vetorattaissa ja muissakin komponenteissa. Ammattimies kun oli, niin vinkkasi niistä työnjohdolle, joka ryhtyi selvittämään telastoremontin eri vaihtoehtoja.

Työpainoltaan 70-tonnisen koneen alusta on kovilla, jo ihan pelkästään valtavan massan takia. Louhikkoinen työskentelyalusta ei ainakaan helpota tilannetta ja kun kulutusosista on kyse, tulee remontti joka tapauksessa aika-ajoin eteen. Täydellinen telaston uusiminen mielletään kalliiksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Sitä se varmasti on ollutkin, varsinkin suuremman kokoluokan koneiden osalta.

Onneksemme maailma kuitenkin muuttuu ja palveluiden tarjonta kasvaa. JH-Center on toiminut jo pitkään tunnetuimman kaivukoneiden alavaunujen osien valmistajan (ITR/Usco) maahantuojana. Valmistajan lähes 30 vuoden kokemus sekä jatkuva tuotekehitys ja yhteistyö konevalmistajien kanssa ovat tehneet siitä alansa merkittävimmän tekijän.

”Teimme viime vuoden aikana Tmi Jouni Salmelan osaavan ryhmän kanssa reilut 40 telastoremonttia”, tuumaa Tomi Heinonmäki JH-Centeristä.

”Avaimet käteen” telastoremontti

JH-Center on lanseerannut palvelukonseptin, joka säästää urakoitsijan kustannuksia edullisimpien osien muodossa, mutta ennen kaikkea se säästää arvokasta aikaa.

JH-Center lupaa, että ”avaimet käteen” telastoremontti on erittäin helppo, edullinen ja ennen kaikkea nopea vaihtoehto.

Maanrakennusliike Siitonen löysi palvelun ja ison koneen iso remontti hoitui hetkessä.

JH-Center seuraa maamme konekantaa herkeämättä, jotta varastosta löytyisivät kaikki yleisimpien poravaunujen, puskukoneiden ja kaivukoneiden telastojen osat suoraan Pirkkalasta. Päämiehellä ITR/Uscolla on markkinoiden laajin valikoima ja toimitukset tehtaalta sujuvat nopeasti.

Maanrakennusliike Siitosen Volvoa ei tarvinnut kuljettaa pois työmaalta, vaan JH-Center toimitti kaikki tarvittavat komponentit paikan päälle ja vähän ekstraakin, ihan varmuuden vuoksi. Ennalta sovittuun aikaan paikalle kaartoivat Tmi Jouni Salmelan asennusryhmä. Volvo sai vajaassa kahdessa päivässä alleen uudet paikan päällä laputetut telat, ala- ja ylärullat, vetorattaat, johtopyörät ja kaikki niihin liittyvät komponentit.

Kone sai alleen 12 000 kiloa uutta rautaa

”Teimme viime vuoden aikana Tmi Jouni Salmelan osaavan ryhmän kanssa reilut 40 telastoremonttia”, tuumaa Tomi Heinonmäki JH-Centeristä. ”He ovat todella osaava ja ahkera porukka ja tietävät mitä tekevät”, mies kehuu.”Heillä on hyvät työkalut sekä riittävän suuri kapasiteetti hoitaa tämänkin kokoluokan koneet. Pienempien poravaunujen ja kaivukoneiden telastoremontit hoituvat miehiltä helposti vajaassa työpäivässä.”

JH-Centerin tarjoama telastoremontti on nopea vaihtoehto.

”Palveluumme kuuluvat myös arviointikäynnit asiakkaan koneen luona, jossa kartoitamme mahdollisen korjaustarpeen”, Heinonmäki kertoo. ”Kyllä kuitenkin totuus on se, että kuskit tietävät melko hyvin, milloin korjaustarvetta ilmenee. Heillä kun on se kuuluisa ”perstuntuma” koneeseensa”, mies naurahtaa.

Lue seuraavaksi