Uutiset

Yleinen

Viestra Oy on verkonrakentaja

Hannu Meronen poraa reikää suon alle. Viestra Oy:n viimeisin investointi on suuntaporauslaitteisto, jota voidaan käyttää alitusten tekoon. Laitteistoon kuuluu suuntaporauskone Ditch Witch JT 30 ja vastaanotin, jolla voidaan seurata missä poran kärkikappale kulkee (suunta ja syvyys), radiopuhelimet työparille sekä tankit ja sekoituslaitteet liemille, joilla reikä saadaan pysymään auki. Sekä kuorma-auto, johon liemitankit ja sekoituslaitteet on asennettu kiinteästi. Hintaa koko komeudelle kertyy 450 000 euroa. Eli ei mikään aivan pieni investointi.

Hyvissä olosuhteissa yksi työryhmä voi kesän aikana vetää sata kilometriä kuitulinjaa. Taajaman, kuten Ilomantsin kirkonkylän, rakentaminen on kuitenkin hitaampaa kuin kuitulinjan vetäminen haja-asutusalueille mm. useiden tienalituksien tekemisten vuoksi.

Viestran juuret ovat vuodessa 1970 kun Timo Pakarinen hankki ensimmäisen James-kaivurikuormaajan. Sittemmin hän hankki toisen samanlaisen, joka oli pudonnut kuorma-auton lavalta ja katkennut kahtia. Siitä hän kunnosti työkoneen, vaihtamalla moottorinlohkon ja vaihteistonkuoret, ja palkkasi kuljettajan. Vuonna 1974 hän perusti Koneurakointi Timo Pakarinen ky:n. Työt olivat pääasiassa pylväiden pystytystä sähkölinja työmailla talvella ja kesäisin kaapeliojien kaivua. Viestra Oy on perustettu vuonna 1994, kun yritysmuodoksi vaihtui osakeyhtiö. 

Yli kahdenkymmenen vuoden aikana Viestra on aurannut Kotkasta Joensuuhun ja Kuopioon ulottuvalla alueella, jolloin tutuksi ovat käyneet niin tien- kuin junaratojen varret, Timo kertoo.

Markku Leskinen, Koneyrittäjien liitto, UU 8/2013, www.koneyrittajat.fiLue seuraavaksi