Uutiset

Yleinen

Uuden sukupolven leikkuupöydät Tucano- ja Lexion-puimureihin

Claas Lexion Cerio

Claas on esitellyt kaksi uuden sukupolven leikkuupöytää uuden Tucano 320 – 570 -malliston myötä: Vario 930 ja 770 -leikkuupöydät sekä Cerio 930 ja 770 -vakioleikkuupöydät kattavat leikkuuleveydet 9,3 ja 7,7 m ja tarjoavat innovatiivisia uusia toimintoja. Uudet Vario- ja Cerio-leikkuupöydät sopivat luonnollisesti myös kaikkiin Lexion-malleihin.

Portaattomasti säädettävä leikkuupöytä integroiduilla öljykasvilevyillä

Vario 930- ja 770-mallit ovat korvanneet aiemmat Vario 900- ja 750-mallit. Niissä on nyt portaattomasti säädettävä leikkuupöytä välillä -10 cm … +60 cm ja integroidut öljykasvilevyt. Kun öljykasvilevyt jouduttiin aiemmin asentamaan käsin, uusissa pöydissä ne on integroitu leikkuupöytään ja niitä on nopea ja helppo käyttää ohjaamosta – samoin kuin pöydän pituuden säätöä. Pikakiinnitys mahdollistaa rapsiterien asennuksen ja irrotuksen ilman työkaluja, joten vaihtaminen viljasta öljykasvien puintiin on uusilla leikkuupöydillä nopeaa ja helppoa.

Sivuterien asennus öljykasveja varten aktivoi automaattisesti sivuteriä käyttävän hydraulipumpun. Kytkentä tapahtuu kahden tasotiivistetyn liittimen avulla. Öljykasvien tappioiden minimoimiseksi oikealle puolelle asennetaan lisäpanelointi. Pöydän ja kelan asentotiedot välittyvät leikkuupöydältä automaattisesti leikkuupuimurille. Myös öljykasvivarustus asennettuna pöytää voidaan nyt pidentää tai lyhentää 20 cm. Öljykasvien sivuterille on säilytyskotelo siirtovaunussa, jotta ne ovat aina käsillä.

Uusi mukavuustaso nyt vakiona

Uudet Cerio 930- ja 770-leikkuupöydät viljan puintiin ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin Vario-pöydät. Mutta niissä pöydän pohjan pituus säädetään käsin materiaalivirran kulun optimoimiseksi. Pöydän asentoja on viisi -10 … +10 cm välillä. Säädön tekemiseksi on löysättävä kymmenen pulttia. Sitten pöydän pohjaa voidaan siirtää sisään tai ulos. Cerio-leikkuupöydissä on täysin sama runko, syöttöruuvi, käytöt ja kelat kuin Vario-mallisarjassa.

Kaikissa neljässä uudessa leikkuupöytämallissa syöttöruuvin halkaisijaa on suurennettu 14 %, se on nyt 66 cm. Tämä muutos optimoi suurtenkin olkimäärien kulun koneeseen. Syöttöruuvissa ja terällä on mekaaninen hammaspyörä- ja akselikäyttö. Pöydän yläpalkin päällä oleva pelti joka kaappaa kaatokelan heittämiä tähkiä on käännetty uuteen kulmaan, jotta kuljettajalla on parempi näkyvyys leikkuupöydälle ohjaamosta. Laser Pilot -malli voidaan taittaa ja säätää ilman työkaluja. Vario-leikkuupöytä siirtyy automaattisesti pysäköintiasentoon painikkeen painalluksella.

TP

Lue seuraavaksi