Uutiset

Yleinen

SR-Harvesting avasi Saarijärvelle huollon

SR-Harvesting avasi Saarijärvelle sopimushuollon ja yhteistyökumppanina on AGCO Suomi Oy. Saarijärven toimipisteessä huolletaan myös raskaampaa kalustoa kuten kaivukoneita. Myös huollot ketjuuntuvat, koska silloin saadaan helpommin hoidettua esimerkiksi sairastapausten paikkaukset tai työruuhkat

Huoltopuolella on moni vanha huoltoyrittäjä jäämässä eläkkeelle ja uusille yrittäjille tarjoutuu tilaisuus päästä töihin. Toisaalta myös ketjuuntumista on havaittavissa. SR Harvestingilla on vuosien kokemus huoltotöiden organisoinnista ja Saarijärvellä tarjoutui tilaisuus uuden toimipisteen avaamiseen.

SR-Harvestingilla on tällä hetkellä huoltopiste Saarijärven lisäksi Jyväskylässä, Viitasaarella sekä Virroilla. Kun huoltopisteitä on useampia, voidaan asentajien työpanosta käyttää useammassa pisteessä, jos työt ruuhkautuvat liikaa jossain toimipisteessä. Useampi huoltopiste tuo joustavuutta myös siten, että sovittaessa asiakkaan kanssa asiasta, voidaan koneita myös huollattaa toisessa pisteessä.

Saarijärven toimipisteestä vastaa Jami Nahkala (vasemmalla). Tämän lisäksi huollossa on vähintään yksi asentaja.Jami on aiemmin ollut asentajana Jyväskylässä ja hän tuntee sekä traktorit että kaivukoneet. 

Useampi tukijalka

Saarijärven huolto on AGCO Suomen sopimushuolto, mutta osittain kuormaa tasaamaan pidetään rinnalla raskaskonehuoltoa.

-Raskaskonepuolella sesongit eivät satu aivan samoihin aikoihin traktoripuolen kanssa, joten meille tällainen yhdistelmä sopii vallan hyvin, toteaa aluepäällikkö Ismo Kauppinen AGCO Suomelta. AGCO:lla on vahva kanta Valtroja Saarijärven seudulla. Saarijärvi on keskeinen paikka alueella ja traktorihuolto Saarijärvellä on tärkeä. Meidän kannaltamme on hyvä, että traktorihuollon lisäksi tarjolla on myös raskaskonehuoltoa, jolloin huollossa on mahdollista pitää kaksi työntekijää. Moni työ on kätevämpi tehdä kaksin ja toisaalta laajemmalla tarjonnalla toimipisteellä on mahdollisuus kehityttyä, Ismo jatkaa.

-Meille traktori- ja raskaskonepuolen yhdistäminen on toimiva paketti, kun monet korjaamon työkalut voidaan hyödyntää molemmissa huolloissa. Toki joka koneeseen on myös omat erikoistyökalunsa. Pelkästään traktorihuoltona toimipiste ei ehkä olisi toimiva, mutta kun rinnalla on muutakin, on toimipiste riittävän kattava. Esimerkiksi täällä voidaan tehdä hydrauliikkaletkuja ja kun investointi on tehty, mielellään koneella tehdään myös töitä, Matti Pesonen SR-Harvestingilta toteaa. Yhteistyötä on tehty Salhydron kanssa ja laitteet ja tarvikkeet on hankittu nyt joka toimipisteeseen.

Maansiirtokone- ja traktoripuolen huolto on tuttua SR-Harvestingille ja siksi on hankittu laitteet ja tarvikkeet tehdä hydrauliikkaletkuja. Vasemmalla Matti Pesonen ja oikealla Salhydron Jyväskylän toimipisteestä Janne Halttu. – Esimerkiksi metsäkonepuolen asiakkaita kiinnostaa monesti mahdollisuus saada hydrauliikkaletkut nopeasti, Matti jatkaa.

Uusi A-sarjalainen HiTech4-vaihteistolla ja ohjaamojousilla oli koeajettavana pihalla. Koeajoja hoiti kokeneesti AGCO Suomen Markku Järvinen.

Saarijärven toimipiste on Saratie 4:ssä. Tilaa hallissa on korkeudenkin puolesta riittävästi.

Lue seuraavaksi