Uutiset

Yleinen

New Hollandin CR-puimurit uusiin teholuokkiin

New Holland esitteli uuden 10.90-puimurimallin CR -sarjaan. New Holland 10.90 on tällä hetkellä tehokkain puimuri maailmassa. Se on suunniteltu etenkin viljankorjuuseen, joka on pääviljakasvi Euroopassa. Uusi Cursor 16 -moottori, jonka tilavuus on 15,9 litraa antaa New Hollandin 10.90 puimurille 652 hevosvoiman eli 480 kW tehon. Kuljettajan työpaikaksi on kehitetty uusi ohjaamo Harvest Suite™ Ultra Cab, joka on käytössä koko CR –sarjassa. Kuvan puimurissa on 12,5 metrin pöytä. Säilöön sopii 14,5 kuutiota tavaraa. Hehtaari puidaan noin 800 metrin matkalla ja tyhjennyksiä tulee kohtalaisen taajaan.

Tyhjennystorvi on 10-metrinen ja kuljetusasentoon taittuva. Säiliö tyhjenee parhaimmillaan 142 litraa sekunnissa.

Kuljettajalla on alkuasetusten jälkeen tehtävänä seurata että kaikki sujuu niin kuin pitäisi. Automatiikka hoitaa pitkälti myös optimointia.

Kosteus kasvustossa mittarin mukaan 14 %. Monitorit voidaan kääntää ja niiden paikkoja voidaan vaihtaa. Kuvassa on malli CR 9.90, jonka Harvest Suite™-ohjaamo on samanlainen kuin muissakin New Hollandin malleissa. Keskellä paneelia ovat silppurin ja oljen ohjaukseen liittyvät ohjaimet. Kuljettaja voi helposti valita, miten olki purkautuu pellolle. Ohjaussauvan alareunassa on oranssi kytkin, jota kerran painamalla pöytä laskeutuu korjattavaan satoon päisteessä. Kahdesti painamalla pöytä nousee ylös.

Valoja ja ilmastointia ohjataan ohjaamon katosta.

Kuvassa näkyy Triple-Clean™-järjestelmän toiminta ja järjestelmä on CR 6000-8000 sarjassa. Viettopinta ei ole perinteinen, vaan kaksiosainen, jolloin puhallin nostaa kevyemmän tavaran aikaisemmin lentoon ohi seulojen.

Valokuvassa näkyy juuri ja juuri viettopinnan takareuna, joka läpäisee tuulen.

NH 4.90 on Suomen pelloille yksi sopivimmista koeajossa olleista uusista puimureista. Tällaista lakoa oli koeajopelloilla vähän, eikä pieni lako haitannut puintia.

TC 4.90 on nelikohliminen ja muut isomman mallit ovat viidellä kohlimella varustettuja. Ensimmäistä kertaa nelikohliminen malli on mahdollista varustaa myös RS-jälkipuintikelalla. Leikkuupöydän hallittavuutta on parannettu Control Float -sänkiautomatiikalla, joka on nyt vakiovarusteena kaikissa malleissa.

Lue seuraavaksi