Uutiset

Yleinen

Meirenin N-sarjan avoharja HT sivusiirrolla

Harjauskausi alkaa aivan juuri ja harjakalusto on syytä laittaa nyt kuntoon. Meirenin uusi sivusiirrolla varustettu N-sarjan avoharja HT on monikäyttöharja. Se on tarkoitettu pääasiassa maantiekäyttöön, mutta se soveltuu hyvin myös taajamien katujen puhdistamiseen, siellä missä avoharjan käyttö on sallittu. Uutta avoharjassa on vakiovarusteena sivusuuntainen liikkuvuus. Harjaa liikutellaan sivusuunnassa hydraulisesti ja kellunta on myös hydraulinen ja säädettävä. Kallistus on mekaaninen, jolloin harja seuraa maan pintaa.

N-sarja avoharja HT on tarkoitettu pääasiassa maantiekäyttöön, mutta se soveltuu hyvin myös taajamissa katujen ja kiinteistöjen pihojen puhdistamiseen. Kuva on  jälleenmyyjän, AgriToukola Machineryn osastolta Mansen Mörinöiltä.

Uutena ratkaisuna Meirenin avoharjalla on vakiovarusteena sivusuuntainen liikkuvuus. Sen avulla kuljettaja pystyy ohjamaan laitetta. Kun harjaa voidaan liikuttaa sivusuunnassa, harjalla voidaan puhdistaa alueita mihin tavallisella harjalla pääseminen olisi vaikea tai toisaalta monissa kohteissa on helpompaa ja nopeampaa siirtää harjaa kuin traktoria sivuttain. Vaihtoehtona ovat mallit HTN2500 ja HTN3000.

Harjaan voidaan lisävarusteeksi asentaa vesisäiliö ja sähköinen pumppu, jotta katujen puhdistaminen olisi tehokkaampaa.

Molemmissa HTN2500 ja HTN3000-malleissa käytetään samaa harjakiekkoa, jonka korkeus on 915 milliä. Harjakiekon leveydet ovat vastaavasti 2 440 ja 2 960 milliä. Harjauskulma on maksimissaan 30 astetta, jolloin työleveydet ovat vastaavasti 2 115 ja 2 500 milliä. Sivusiirrossa laitetta voidaan poikkeuttaa yhteensä 930 milliä. Harja voi kallistua 3 astetta.

Jotta harja toimii normaalisti, käyttöpaine pitää olla 160-200 baria ja tuottoa hydrauliikasta edellytetään 60-100 l/min. Lisävarusteena olevan vesipumpun tuotto on 18 l/min.

Meirenin harjat on pintakäsitelty kulutusta kestävällä polyuretaanimaalilla. Lisävarusteena on saatavilla sähköinen ohjaus langallisena tai langattomana. Harja voidaan varustaa myös kahdella 140-litraisella vesisäiliöllä, vesiletkuilla ja suuttimilla.

Lue seuraavaksi