Uutiset

Yleinen

Massikat Turun Konekeskuksen myyntiin

Massey Fergusonin maahantuonnin aloittaminen virallinen päivä oli 1. kesäkuuta. 15. kesäkuuta Turussa järjestettiin tilaisuus, jossa paikalla oli tehtaan edustajat käynnistämässä myyntiä, kun maahantuonnin aloituksesta oli juhlatilaisuus. Seuraavina päivinä ovat avajaiset eri toimipisteissä.

Turun Konekeskuksen toimitusjohtaja Vesa Tikka ja Frédéric Moreau, Massey Fergusonin tuotemerkkijohtaja ja markkinointi- ja PR-johtaja Campbell Scott. Kaikki vakuuttivat luottamusta markkinaan ja Massikan menestymiseen. Takana on kuitenkin maailmanlaajuinen organisaatio ja kokemus. Traktorit valmistetaan Euroopassa ja eurooppalaisen mittapuun mukaan. Moottorit ovat luotettavalta valmistajalta eli Linnavuoresta AGCO Powerilta, joka toimittaa moottoreita myös muihin AGCOn merkkeihin ja laajemmalle.

Massey Ferguson –merkkisiin koneisiin Linnavuoresta on toimitettu voimaa 100 miljoonan hevosvoiman verran.

AGCON tavoitteena on pitää merkit erillään, Tällöin ei olla riippuvaisia yhdestä toimijasta, vaikka samaan aikaan asiakkaiden kanssa ollaan muiden omienkin merkkien kanssa kilpailuasemassa. Jatkuva kilpailu on toki suotavaa, koska samalla tavalla kilpaillaan muiden merkkien kanssa asiakkaista, Campbell pohtii. Meitä Massey Fergusonin kannalta kiinnosti mahdollisuus tarjota koko tuoterepertuaaria uuden maahantuojan kautta. Turun Konekeskusta se vaihtoehto kiinnosti, Campbell painottaa.

Tilaisuuden avasi Turun Konekeskuksen toimitusjohtaja Vesa Tikka, joka kertoi Turun Konekeskuksen historiasta perheyrityksenä, joka on kasvanut vuosi vuodelta. Joskus harppaukset ovat olleet isompia, kuten nyt. Vesa korosti Massikan ottamista valikoimiin investointina, johon on panostettu. Massikka on legendaarinen traktori, joka on ollut edelläkävijä monessa suhteessa. Verkostoon on otettu mukaan noin 70 sopimushuoltajaa, jotka ylläpitävät kalustoa eri puolilla Suomea. Myös uutta henkilökuntaa on palkattu, jotta myynti ja jälkimarkkinointi on saatu vastaamaan tarpeita.

Campbell kertoi Massey Fergusonin historiasta, jonka juuret alkoivat 165 vuotta sitten. Uusia tuotteita on vuosikymmenien varrella esiteltykin runsaasti. Aikoinaan Massey Ferguson esitteli itsekulkevan puimuri, traktorin ohjaamon, hydrauliset nostolaitteet ja tietokone ensimmäisenä traktoriin 1986.

Massey Fergusonin markkinointi- ja PR-johtaja Campbell Scott toivotti Turun Konekeskuksen tervetulleeksi Massey Ferguson-perheeseen, jossa myyntipisteitä on nyt 4729 ympäri maailmaa.

Kuvassa Massey Fergusonin huoltopäällikkö Jani Jokipii ja myyntipäällikkö Jarno-Matti Hakamäki. Molemmilla on melkoinen vastuu, miten myynti nyt lähtee liikkeelle. Markkinatilanne on haastava, mutta samaan aikaan uuden organisaation kyky ja halu ovat parhaimmillaan. Muutamia kauppoja on jo tehty ja maankattava huoltoverkosto on julkaistu.

Kun Massikan maahantuonnin aloittamisesta sovittiin, merkittävää oli huoltoverkoston rakentaminen huoltamaan runsasta Massikka-kantaa. Ammattitaitoinen huoltoverkosto onkin saatu rakennettua noin 70 huoltoyrittäjän verkostona, kun moni aiemmin Massikkaa huoltanut yrittäjä päätti jatkaa Massikan huollossa edelleen.

Huoltopalvelu Onnela Loimaalla jatkaa vastaisuudessa kahden maahantuojan sopimushuoltona, kun Massey Ferguson huolto jatkuu kuten ennenkin. Korjauksen alla on laaja kirjo eri merkkistä kalustoa. Maatalouskaluston lisäksi huolletaan esimerkiksi kurottajia ja henkilönostimia. Linkku-Massikassa tehdään voimansiirtoremonttia. Oikealla Hannu Onnela ja vasemmalla asentajista Jari.

Lue seuraavaksi