Uutiset

Yleinen

Kurikan Hyväkone Oy 20 vuotta

Kurikan Hyväkone

Aina vaan parempia koneita

Kurikan Hyväkone Oy:llä on nyt syytä juhlaan, sillä vuonna 2014 vietetään yrityksen 20-vuotisjuhlaa ja se tarkoittaa komeita syntymäpäivätarjouksia koko vuoden ajalle. Virallinen juhlapäivä oli joulukuussa 2013, jolloin tuli 20 vuotta siitä, kun Yrjö, Ismo ja Vesa-Matti Keskimäki perustivat yrityksen maatalouden sivuelinkeinoksi. Nykyään omistuspohjassa mukana on myös Tuomo Keskimäki ja yrityksen repertuaari on laajentunut omasta käyttötarpeesta kattavaan pienkuormainten, kauhojen, perävaunujen, renkaiden ja monipuolisten työlaitteiden valikoimaksi.

Camion

Hyväkoneen perusperiaatteena on alusta alkaen ollut asiakkaiden henkilökohtainen ja perusteellinen palveleminen. Omien maatilojen kautta Keskimäet ovat pystyneet seuraamaan tarkoin mitä alalla tapahtuu ja näin on pystytty nopeasti reagoimaan muuttuneisiin tilanteisiin ja vaikkapa uudentyyppisten tuoteratkaisujen luomiseen. Tätä kautta on syntynyt esimerkiksi vuonna 2003 perustettu tytäryhtiö Kurikan Hykoteam Oy, joka valmistaa laadukkaat Camion -tuotteet, kuten vaunut ja monipuoliset työlaitteet. Näin tuotevalikoimaan saadaan juuri niitä tuotteita, jotka soveltuvat suomalaisen urakoitsijan ja maanviljelijän tarpeisiin. Toiminta tehostui huomattavasti vuonna 2009, kun Hyväkone ja Hykoteam muuttivat uusiin yli 3000 neliön nykyaikaisiin hallitiloihin Kurikan Ikariin aivan kolmostien tuntumaan. Vankkuutta konemyynnille antaa vuosien mittaan huolella ja valikoiden rakennettu myynti- ja huoltoverkosto, joka kattaa koko maan Ahvenanmaalta Lappiin saakka.

Giant

Eräs Hyväkoneen kivijaloista on jo vuosien ajan ollut kattava Giant-pienkuormainmallisto, joka on vakuuttanut suomalaiset kestävyydellään ja laadukkuudellaan. Tuomo Keskimäki arvioi Hyväkoneelta lähtevän tänä vuonna noin 80 monipuolista ja laadukasta Giant-pienkuormainta kovaan ammattikäyttöön ympäri Suomen. Giantin pienkuormaimissa on sopivan kokoluokan koneita joka lähtöön, sillä painoskaala kuormaimilla on tuhannesta aina 4 500 kiloon saakka.

Hyväkone lisälaitteet

Giantille on vuosien mittaan syntynyt vahva asiakasuskollisuus ja hollantilaisiin tuotteisiin luotetaan useilla maatiloilla ja yrityksissä tuotteiden mainion hinta-laatusuhteen ansiosta vahvasti. Keskimäki kiittelee Giantin toimintaperiaatteita, joissa on säilytetty perheyhtiön parhaat puolet. Tämän johdosta yritys, joka valmistaa yli 2000 pienkuormainta vuodessa, voi silti ottaa myös suomalaisten asiakkaiden erityistoivomukset nopeasti huomioon. Tämä näkyy erityisesti kattavassa lisälaite- ja työvälinevalikoimassa, jossa on sopivat laitteet miltei jokaiseen mahdolliseen työtehtävään. Lisälaitteista voidaan mainita esimerkiksi erilaiset kauhat ja talikot, puskulevyt, paalipihdit, kantojyrsimet, suursäkkinostimet, harjat, hiekoittimet, pesurit, lanat, vaunut ja puukourat. Näiden ansiosta pienoispyöräkuormain on todellinen maatilojen, urakoitsijoiden ja kiinteistöpuolen monitoimikone, jolla on käyttöä vuoden jokaisena päivänä.

Camion teli

Hykoteamin valmistamat Camion-tuotteet on suunnittelusta lähtien valmistettu nimenomaan suomalaisten maanviljelijöiden ja urakoitsijoiden tarpeeseen. Tuoteperheeseen kuuluvat esimerkiksi maansiirto-, metsä-, paali-, vilja- sekä yleisvaunut ja lavetit laajalla kokovalikoimalla. Camion -vaunuissa kotimaisuusaste on korkea, sillä lavat valmistetaan Virossa, mutta muu tuotanto on täysin kotimaista. Tällä hetkellä Camion-vaunuja myydään Suomessa noin 150 kappaleen vuosivauhdilla. Tuomo Keskimäki kertoo, että Camion-työlaitteita kehitetään jatkuvasti kysynnän ja toivomusten mukaisesti lisää ja tällä hetkellä saatavilla on esimerkiksi talikoita, kauhoja, paalipihtejä, puukouria sekä takalanoja niin pienkuormaimiin, traktoreihin kuin kurottajiin. Myös Camion-keinutelit ovat ottaneet oman asemansa Suomessa ja tarjolla onkin erittäin kattava valikoima 2–24 tonnin rakenteellisissa kantavuuksissa.

Hyväkone renkaat

Hyväkoneella tuotevalikoima on kasvanut asiakaspalautteen kautta ja Tuomo Keskimäki kertookin, että kattava rengas- ja vannetarjonta on oleellinen osa yrityksen toimintaa. Tarjolla on laadukkaita ja kestäviä tuotteita niin traktoreihin, pienkuormaimiin, kurottajiin sekä perävaunuihin ja merkeistä tärkeimpiä ovat Mitas, Speedways, Cultor, TVS, Tianli, Seha ja Alliance sekä Michelin. Kokonaispakettiin saa näppärästi samalla myös esimerkiksi GKN:n, Pronarin ja Jantsan vanteet sekä FAD:n navat.

Hyväkone tuotteet

Maatalouskonepuolelle Hyväkoneella on tarjota esimerkiksi Agrimasterin kesanto-, piennar- ja puomimurskainvalikoima, jossa on useilla työleveyksillä ja -ulottuvuuksilla valmistettuja murskaimia niin pienimuotoisiin niittoihin kuin ammattimaiseen urakointiin. Muista Hyväkoneen tuotteista Keskimäki korostaa myös kotimaisten Isme-etukuormaimien kestävyyttä ja voimakkuutta. Tämän talven vähälumisuudesta huolimatta Keskimäki tietää Lumihamsterin suurteholingon ja perävaunun yhdistelmälle sekä Tokvamin lumilingolle tulevan jälleen myöhemmin kyllä tarvetta.

Hyväkone jatkaa myös tulevaisuudessa samalla hyvään henkilökohtaiseen palveluun sekä monipuoliseen valikoimaan perustuvilla toimintatavoilla. Tuomo Keskimäki lupaa oman tuotannon kasvavan tasaisesti ja myös lisälaitevalikoimien kehittyvän entisestään. Yrityksellä on toiminnassaan useita tukijalkoja ja tällä hetkellä Keskimäki on havainnut erityisesti kiinteistöhuoltoalan asiakasmäärien nousseen huomattavasti. Myös palveluverkosto tulee kasvamaan entisestään ja esimerkiksi tässä kuussa avattiin Kiuruvedelle Viljo Viljelijän Konekauppa, jossa Hyväkoneen tuotteet ovat näyttävästi esillä.

Lue seuraavaksi