Uutiset

Yleinen

Karko-perävaunuja ja lietelevittimiä

KK-Module on laajentanut pihaa ja hankkinut lisää tilaa naapuritontilta. Nyt pihassa on tilaa hyvin vaihtokoneille ja puolivalmiille tuotteille. Suunnittelu ja myynti muutti samalla toiseen kiinteistöön pihan toiselle puolelle, jolloin varmistushallin toimistot ja sosiaalitilat riittävät paremmin tuotantohenkilökunnan käyttöön.

Uuden hallin myötä tuotantoon on vapautunut enemmän tilaa. Maalaamo on nyt hankitussa hallissa kuten myös kylmävarasto. Kylmävarastoon saadaan varastoitua akseleita, renkaita ja muita komponentteja valmistuviin perävaunuihin.

Työn alla on alusta, johon asennetaan asiakkaan hankkima lietesäiliö. Vaunuun asennetaan myös kuormain.
Pumppukuormaimissa käytetään tehokkaita Mäki-Reinin pumppuja. Pumppaus on tehokkainta kärsän päässä olevalla pumpulla.

Oma maalaamo on kätevä, kun maalattavat kappaleet voidaan vain siirtää pihan yli maalaamoon. Laitteet on hankittu käytettynä ja ne ovat asennettu kunnostettuun maalaamotilaan. Käytössä on kuivausautomatiikka ja maalauksen ajaksi ilma saadaan vaihtumaan tilassa jatkuvasti. Tilaa on sen verran paljon, että tarvittaessa sisään sopii esimerkiksi rekan perävaunu. Katosta roikkuu koukkuteline, jossa voidaan kuivattaa pienemmät maalattava kappaleet.

Kunnostetussa maalaamossa voidaan maalata vaikka rekan perävaunu. Hallissa on automatiikka, jolla lämmin ilma saadaan kiertämään ja maali kuivuu nopeasti. Maalattaessa otetaan puhdas ilman ulkoa. Tasainen valo tulee alhaaltakin, jolloin siistin maalauksen teko on helpompaa. Kuvassa Viljami Hannula.

Vanhassa hallissa on nyt enemmän tilaa kokoonpanolle, jolloin työn alla voi nyt olla useampia vaunuja samaan aikaan. 

Tuotantokapasiteetti on kevääksi jotakuinkin jo varattu, joten seuraavia vaunuja saadaan tarvittaessa valmiiksi aikaisintaan toukokuulle. Bomechin levittimiä on varattu tehtaalta muutama ylimääräinen vielä kevätsesonkiin.

Perävaunuilla menekkiä

KK-Modulen tuotannossa on moduuliperävaunut, mutta monet asiakkaat ovat edelleen kiinnostuneempia perävaunuista, jotka ovat kokonaisuuksia ja varusteltu esimerkiksi puskulla. Sellainen puskuperävaunu on tuotannossa juuri valmistumassa. Akselisto on näissä vaunuissa aina hydraulinen, eikä muuta puskuperävaunun alle tarjotakaan.

Puskulavaa rakennetaan aina sopivassa asennossa. Nyt lava on kyljellään.
Uusi puskuperävaunu on valmistumassa. Etusermi on tukevampi kuin vakiolavalla. Etupäähän rakennetaan pukki sylinterille ja öljysäiliö.

KK-Modulen puskuperävaunu on hyvin lähellä rakenteellisesti normaalia kippilavaa. Eteen on laitettu vain hieman tukevampaa rautaa runkorakenteeseen, jotta painavakaan kuorma ei särje kokonaisuutta. Puskulava varustetaan omalla hydrauliikalla, jotta voimaa saadaan riittävästi kuormien purkuun. Silloin traktorin ja perävaunun öljyt eivät myöskään sekoa ja molemmat öljyt säilyttävät ominaisuutensa.  

Bomechista voi lukea lisää viime vuonna kirjoitetusta jutusta.

Lue seuraavaksi