Uutiset

Yleinen

JH-Konemarkkinointi Oy:ltä lumityökoneet

JH-Telasto on merkittävä toimittaja kaivukoneiden alavaunujen kunnostamiseen tarvittavien osien myyjänä. Valikoimissa on esimerkiksi teloja ja rattaita. Yritysryppään toinen osa on JH-Konemarkkinointi, jonka valikoimiin kuuluu esimerkiksi talvihoitokalustoa. Perinteisesti merkittävä markkina lumiauroille, hiekoittimille ja lumikauhoille on liittynyt pyöräkuormaajiin ja yleensä runko-ohjattuihin kiinteistöhoitokoneisiin. Nyt panostetaan myös traktorivarusteisiin.

JH-Konemarkkinoinnilla oli osasto Maxpossa, jossa esiteltiin työlaitteita. Esillä oli lumityökoneita kiinteistönhoitoon.

Pesonen Hannu on ollut kiinteistötyölaitemyynnissä viimeiset kahdeksan vuotta, joten alan tuotteet ja asiakkaatkin ovat suurelta osin tuttuja. Nyt edessä ovat uudet haasteet JH –Konemarkkinoinnilla. Hannu aloitti JH –Konemarkkinointi Oy:n myyntijohtajana 25.9 ja hoitaa vast´edes työlaite kuten SnowStar-lumikaluston myyntiä.

– Kiinteistöpuolen koneet varustellaan asiakkaalle lähes poikkeuksetta jo valmiiksi ja asiakas ostaa kokonaisuuden. Asiakas valitsee uuteen koneeseen varusteet kuten työlaitteet ja renkaat kerralla yhdessä myyjän kanssa. Kohtalaisen pieni osa lumityökoneista myydään erillisillä kaupoilla kiinteistökoneisiin, Hannu kertoo.

Kun peruskoneesta kuten traktorista vain saadaan yksi hydrauliikan menopaluulinja työlaitteeseen, niin työlaite saadaan toimimaan. Sähköventtiilillä hoidetaan öljyn ohjaus sylintereihin, jolloin asiakkaan ei tarvitse rakennella kallista lisähydrauliikkaa etukuormaimiin.  – Tämä ominaisuus on merkittävä etu monelle asiakkaalle, Hannu painottaa.

– Meidän kalusto on myös siinä mielessä monipuolista, että jokaiseen työlaitteeseen sopii sama sovitelevy. Sovitelevyä vaihtamalla voidaan hiekoitin vaihtaa nostolaitteiden kolmipistekytkennästä etukuormaajaan tai jos peruskoneen vaihtuu ja kiinnitystapa muuttuu, ei kalusto vanhene yhdessä yössä. Sovitelevyt vain vaihdetaan toisiin.

– Traktorista on tullut kilpailukykyinen peruskone myös kiinteistöhoitoon, Hannu pohtii. Monilla maantieteellisillä alueilla traktorin käyttö on jo laajaa. Toki perinteiset kiinteistöhoitokoneet ovat taajamissa ja ahtailla parkkipaikoilla tehokkaita ja ketteriä. Teiden hoidossa ja esimerkiksi isoilla parkkipaikoilla traktori taas on toimiva peli, Hannu muistuttaa. Kuorma-autojen määrä tienhoitokalustossa laskee edelleen, Hannu povaa. Traktoreiden määrä kasvaa tienhoidossa myös Ruotsissa ja Norjassa, Hannu vertaa.

Siipilumikauhat, U- ja Snowzoom-aurat ovat suunniteltu etenkin taajamiin kiinteistöhoitokoneisiin ja pyöräkuormaajiin, jolloin työleveyttä voidaan muuttaa ahtaan porttikongin jälkeen jälleen mahdollisimman leveälle. Toki niitäkin voidaan käyttää traktoreissa.


Lue seuraavaksi