Uutiset

Yleinen

Hämeen Rakennuskone kurkottaa korkealle

Hämeen Rakennuskone

Hämeen Rakennuskoneella (HRK) on juuret syvällä Pirkanmaalla, mutta laadukkaalla ja luotettavalla toiminnallaan perheyhtiö on kasvanut Suomen suurimmaksi yksityiseksi konevuokraamoksi. Kangasalaisyhtiö palvelee ammattitaidolla niin ammattirakentajia sekä teollisuutta kuin yksityisiä rakentajia ja tällä hetkellä kaikkiaan lähes sata henkilöä työllistävällä HRK:lla on maassamme seitsemän toimipistettä. HRK:n tukijalkana on monipuolinen valikoima, mutta varsinkin nostokalustossa sekä lämmityksessä ja roudansulatuksessa yritys kulkee kehityksen kirkkaimmassa kärjessä. Markus Mäkinen, Jukka Kylkilahti, Sarita Huotari sekä Henri Granlund kuuluvat HRK:n ammattitaitoiseen ja osaavaan henkilökuntaan, jonka avulla oikeat ratkaisut löydetään niin suuryrityksille kuin vaikkapa hartiapankkirakentajille.

Hämeen Rakennuskoneen toimipisteistä kolme sijaitsee Tampereella ja muut löytyvät vilkkaista kasvukohteista Kangasalta, Hämeenlinnasta, Lahdesta sekä Vantaalta. Yritys on viime vuosina panostanut pääkaupunkiseudun markkinoihin ja Vantaan Tuupakantien uusien avarien tilojen lisäksi yritys on hankkinut runsaasti lisätilaa kalustolleen Kivistöön aivan kolmostien tuntumaan. Uudet toimitilat palvelevat mainiosti yrityksen toimintaperiaatetta, jossa vuokrauskalusto liikkuu tarpeen mukaan eri toimipisteiden välillä oman kuljetuskaluston sekä sopimuskuljettajien avulla hyvin nopeilla aikatauluilla. Tämä tuo lisää tehokkuutta jo ennestään korkeasta asiakaspalvelun tasosta tunnetun yrityksen toimintaan.

Hämeen Rakennuskone

HRK:n vuosikymmeniä kestänyt menestys ei ole syntynyt sattumalta, sillä sen takana on vankka ammattitaito, henkilökohtainen asiakaspalvelu, kevyen organisaation mahdollistama joustavuus sekä teknisen kehityksen tarkka seuraaminen. Aluepäällikkö Markus Mäkinen kertoo, että tällä hetkellä yrityspuolella erilaiset palvelukokonaisuudet ovat kasvattaneet runsaasti suosiotaan. ”Asiakkaille, kuten rakennusliikkeille, vuokrataan kerralla esimerkiksi yhden rakennuskohteen tehokkaan toiminnan varmistava materiaali. Tämä voi sisältää työvälineiden lisäksi toimisto- ja sosiaalitilat, varastokontit, lämmityksen, valaistuksen sekä sähköistyksen. Näin asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja myös taloudellisesti kokonaisuus on tarkan hinnoittelunsa ansiosta helposti hallittavissa”, kertoo Mäkinen.

HRK:lle laadukas, tehokas ja toimintavarma vuokrauskalusto on aina ollut kunnia-asia. ”Meillä on kautta yrityksen historian investoitu rohkeasti sekä määrällisesti että laadullisesti tuoreeseen ja nykyaikaiseen teknologiaan. Käytämme vain tunnettuja huippumerkkejä ja varmistamme myös, että tarjolla on aina sopivan kokoluokan tuotteista pienimmästä suurimpiin”, korostaa HRK:n markkinointipäällikkö Sarita Huotari. HRK:lla on myös käytössään erittäin yksityiskohtaiset tarkastus- sekä huolto-ohjelmat, joiden kautta vuokratuotteiden luotettavuus pysyy korkealla tasolla. Ongelmien ilmetessä HRK:n huoltopuoli on valmiina ja iso kappalemäärä mahdollistaa tarvittaessa myös vastaavan koneen tai laitteen toimittamisen.

Monissa työkohteissa nostimet ovat syrjäyttäneet telineiden käytön ja HRK:lla onkin tarjota sopivat ratkaisut lähes kaikkiin nostotehtäviin. HRK:n rivistössä on nostokalustoa pienimmästä suurimpaan kuten taljoja, vinssejä, hissejä, kuljettimia, nostolavoja, trukkeja, kurottajia, kuukulkijoita sekä saksinostimia. Pelkästään henkilönostimia valikoimassa on huikeat 1300 kappaletta ja esimerkiksi Genie SX-180-kuukulkijalla päästään jopa 55 metrin työkorkeuteen saakka. Korkeuksissa toimittaessa turvallisuus kulkee aina etusijalla ja HRK:n kalustoa käyttäessä asiakas voi aina olla varma tuotteiden luotettavuudesta. Yrityksille ja yksityisille pystytään ammattitaidon kautta suosittelemaan aina sopivimmat ratkaisut hänen nostotehtäviinsä ja laajan valikoiman ansiosta käytössä on juuri sopivan kokoinen työlaite.

Uudet työtavat valtaavat alaa myös Suomessa ja esimerkiksi roudansulatuksen mahdollistamaa tehokkuutta on opittu viime aikoina hyödyntämään entistä paremmin. HRK:llä on tarjota ratkaisuiksi vaikkapa Wacker Neusonin tai HeatWorkin roudansulatusjärjestelmiä, joilla onnistuu jopa satojen neliöiden sulatus, lämmitys tai betoninkuivaus vaivatta. Tuotteiden avulla ympärivuotinen rakentaminen nopeutuu ja samalla varmistetaan myös laadukas työn jälki poistamalla mahdollisten kosteusongelmien syntymisen mahdollisuus. Myös lämmitykseen on nykyään tarjolla hyvin monipuolisia ratkaisuja ja HRK:n ammattitaidolla suunnitellaan kohteisiin tapauskohtaisesti sopivin vaihtoehto.

Hämeen Rakennuskone kaivukoneet

HRK:lla on havaittu pienkuormainten monikäyttöisyys ja rivistössä on lähes 30 Avant-pienkuormainta, joiden suosio on ammattilaisten lisäksi kasvanut myös yksityisten omakotitalorakentajien ja -asujien parissa. Rakentamisprosessien lisäksi pienkuormainten monipuolinen lisälaitevalikoima mahdollistaa esimerkiksi vaativien vihertöiden tehokkaan suorittamisen ja monissa työtehtävissä suurta hyötyä on myös 1–5 tonnin pienkaivukoneista. Rakennustehtävissä tärkeään maantiivistämiseen on HRK:lla tarjota kattava valikoima esimerkiksi valssijyriä kaksitonnisista aina yli 12 tonnin kokoluokkaan ja luonnollisesti rivistöstä löytyvät myös kevyemmän luokan maantiivistäjät. Energiapuolelle voi valita generaattoreita, kompressoreita ja työmaavalaistukset sekä -sähköistykset saa vaikka kokonaispalveluna sähkökeskukset ja johdotukset mukaan lukien.

Hämeen Rakennuskoneen kunniakasta 40-vuotista taivalta tullaan ensi syksyllä juhlistamaan tilanteen vaatimalla arvokkuudella ja perheyhtiö kutsuukin kaikki tutustumaan toimintaansa avoimien ovien merkeissä. ”Jatkamme tehtäviämme samalla omistautuneisuudella myös jatkossa ja asiakkaan menestyminen sekä hyvinvointi säilyvät edelleen tärkeimpinä arvoinamme”, päättää Markus Mäkinen.

Lue seuraavaksi