Uutiset

Yleinen

Gasumin kaasutankkausasemat uusiutuvat tarjoamaan kotimaista biokaasua

Muutostöitä tehdään maksuautomaattiin, johon lisätään biokaasun valintamahdollisuus. Myös hinnoista kertovaan pyloniin on lisätty biokaasun hinta. Biokaasun vertailuhinta bensiiniin on noin 0,90 euroa. Tällä hetkellä suomalaisen biokaasun tuottaminen ja jakelukustannukset ovat hieman korkeampia kuin maakaasun, mutta kaasu on tällä hetkellä edullisin liikennepolttoaine Suomessa.

Tankkausasemat saavat myös uuden, raikkaan ulkoasun, jonka on suunnitellut mainostoimisto SEK & GREY.

Autoilijoille tarjottava biokaasu tuotetaan Kouvolassa Kymen Bioenergia Oy:n biokaasulaitoksella. Biokaasun raaka-aineina käytetään alueen jätevesilietteitä, kerättyjä biojätteitä ja energiakasveja vuodessa noin 19 000 tonnia.

Biokaasu vastaa laadultaan ja käyttöominaisuuksiltaan maakaasua, joka on tehokasta ja hiukkaspäästötöntä. Biokaasu on myös uusiutuvaa ja kotimaista.

Biokaasu kulkee putkessa

Gasumin tankkausasemille biokaasu siirretään Gasumin kaasuputkiverkossa. Gasumin kaasuverkkoon syötettävän biokaasun määrä mitataan verkkoon syötön yhteydessä. Gasum myy biokaasua ainoastaan sen määrän, joka tuotetaan tai hankitaan verkkoon. Biokaasun määrästä pysytään selvillä tasehallinnan avulla: verkkoon syötetyn biokaasun ja verkosta myydyn biokaasun määrän tulee täsmätä kuukauden tasejakson aikana. Biokaasua riittää normaaliolosuhteissa kaikille Suomen kaasuautoilijoille.

Autoilijat voivat joko valita biokaasun tankkauksen yhteydessä tai tehdä Gasumin kanssa biokaasusopimuksen. Biokaasusopimuksen ovat Gasumin kanssa jo tehneet mm. Itella Posti Oy ja  Itella Logistics Oy, sekä pääkaupunkiseudulla toimiva, ekologisiin kuljetus- ja lähettipalveluihin erikoistunut A to B FINLAND.

http://www.gasum.fi/

Lue seuraavaksi