Uutiset

Yleinen

Elmia Wood 2017-3

Isojen pöllien halkaisuun on tarjolla traktorikäyttöinen omalla hydrauliikalla varustettu Korpelan Koneen valmistama Brutus. Laite pyörii pienelläkin traktorilla, kun vain on tarjolla voimaa ulosotosta. Korpelan kone valmistaa myös Köntys-metsäperävaunut.

Keslan kuormain oli laitettu uuteen Valtran T 4:een ja sillä pyöritettiin Keslan Hakkuria. Uuteen Valtraan kuormain ei ole laitettu tuppeen vaan ruuvattu runkoon kiinni, koska Jaken tuppisovite ei sovi enää teknisesti rakenteisiin. Joidenkin mielestä muutos olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten, kun tuppeen kiinnitettävät kuormaimet ovat joskus hankalat irrottaa.

Lajittelua edellytetään yhä useammassa paikassa eikä suotta. Arvokkaita metalleja ajautuu edelleen kaatopaikoille. Hankaluutena mekaanisessa lajittelussa on tiettyjen, ei normaalien, ei magneettisten metallien, kuten alumiinien erottelu puusta ja muovista. Tällä laitteella saadaan aikaan eturumpuun kenttä, joka sieppaa mm alumiinin pidemmälle, jolloin puu ja muovi putoavat ensin ennen rumpua. Järjestelmä perustuu induktioon. www.youtube.com/watch?v=bpsQybeTIRI

Palms on kehittänyt puomin kääntäjäänsä tukevammaksi ja nyt kääntäjä on neliskanttinen ja on tukevampi. Palmsit myy Hankkija.

Palms on ottanut käyttöön Indexatorin kääntäjä, jolloin letkut tulevat suojattuna kouralle.

Valmistajayhteistyö toimii monella tasolla. Kuvassa Nisulan valmistama, mutta Palmsin tarroilla myytävä 175 E-energiakoura. ja väreillä oleva koura.

Etenkin hakkureissa kasan mukana nostellut pankot aiheuttavat pahaa jälkeä. Palms on patentoinut lukituksen, mikä pitää pankon kiinni rungossa. Kun pankkoa on pyöritetty sisäänpäin, avautuu lukitus ja pankko nousee hahlostaan ylös.

Kuvamittaus on uutta. Pinosta otetaan valokuva ja muutamasta referenssipuusta otetaan mitat. Ohjelma laskee automaattinen pinosta kiintokuutiot. Ohjelma on ladattavissa ja koekäytettävissä kuukauden. www.fovea.eu

Aisaohjauksen lisäksi metsäperävaunuissa voidaan käyttää ohjautuvaa teliä. Järjestelmä ei välttämättä ole ainakaan edullisempi, eikä järjestelmä ole omiaan parantamaan maastokelpoisuutta, kun esimerkiksi pyöräkokoa joudutaan rajoittamaan. 

Lue seuraavaksi