Uutiset

Yleinen

Cowconnect Suomeen – Okra 2019/2

SR-Harvesting Oy on solminut maahantuonti-/jälleenmyyntisopimuksen tanskalaisen Cowconnect -yrityksen kanssa heidän samannimisestä ruokinnanhallintajärjestelmästään. Tanskassa sekä Ruotsissa ohjelmisto on saanut suosiota, kun ohjelmisto siirtää appeenteon hallinnan kerralla tälle vuosituhannelle. Cowconnect-punnitusjärjestelmä on yhteensopiva kaikkien tuotemerkkien ja rehusekoitinvaunujen tyyppien kanssa. Seosrehuvaunuun vaakapäätteen tilalle kytkettävä lähetin lähettää punnitussignaalin suoraan matkapuhelimeen tai päätelaitteeseen, jolloin sekoittaminen on helpompaa ja tarkempaa.

Älypuhelinta tai tablettia käytetään perinteisten näyttöjen korvaamiseen tai lisälaitteena. Apevaunuun kytkettävä moduuli lähettää tiedot suoraan pilvipalveluun, josta reaaliaikainen tieto on nähtävissä tabletilla tms. päätelaitteella.

Cowconnect on ladattavissa appina ja apissa voidaan hallita rehuvarastoja sekä luoda niiden pohjalta resepti. Rehuvarastot voi järjestelmään syöttää vaikka jo korjuuvaiheessa. Omien käyttöoikeuksien lisäksi on mahdollisuus jakaa oikeuksia muillekin. Omat tunnukset voidaan tehdä vaikkapa neuvojalle, jollain hän pääsee etänä muokkaamaan/ylläpitämään reseptejä. Jos kaikki seosrehu ei kulu tai kulutus kasvaa, voidaan määrää tarkentaa heti seuraavalle sekoituskerralle.

Nisula on pari vuotta panostanut metsien hoidossa harvennuskoneisiin ja N5 on päivitetty malli Lännen Tractorsin pohjalle rakennettuun malliin. Forssan kaupunki on yksi asiakas, mikä on halunnut monitoimitraktorin metsään ja kiinteistöhoitoon. Valtran N-sarjan traktori on varusteltu asiakkaan käyttöön.

Asiakkaalle toimitettiin kolmella kouralla; keräävällä energiakouralla, hakkuukoura ja kouralla, mikä on varustettu multaleuoilla. Samaa konetta eri varusteilla voidaan hyödyntää kesällä viherpuolella mullan siirrossa, leikkipuiston hiekkalaatikoista voidaan hoitaa vaikka aidan ulkopuolelta hiekan vaihdot konetyönä tallaamatta nurmikoita ja talvella kun maa on jäässä, voidaan käydä harventamassa kaupungin metsiä ja keräillä myrskykaadot.

Lue seuraavaksi