Uutiset

Yleinen

Biolan rakentaa uutta pääkonttoria luonnonmateriaaleista

Sertifioidusta puusta ja kivestä valmistettu toimistorakennus lämpenee maalämmöllä ja myöhemmin mahdollisesti myös jätelämmöllä. TimberFrame -runkoratkaisun avulla avarassa rakennuksessa saavutetaan myös uudet vaatimukset täyttävät lämpöarvot.

Noin 2000-neliöisen talon erikoisuutena on hyvin lämpöä eristävä ja hengittävä ruokokatto, jonka tiedetään kestävän käytössä pidempään kuin yleisemmin käytettyjen kattomateriaalien. Rakennuksen kestävyyttä lisää osittain ruokokaton peittävä erillinen lasikatto ja taloa kiertävä lasinen räystäs. Muun muassa jäteveden pienpuhdistamoja valmistavalle Biolanille ruokokatto sopii erityisen hyvin, sillä ruokojen mukana korjataan ravinteita pois rehevöityneistä vesistä. Sekä ruoko että ruokokattojen rakentamisen ammattilaiset löytyivät projektiin Virosta.

Biolan on suunnitellut rakennuksen käymälät itse. Toimiston ekologista jalanjälkeä pienennetään estämällä mustien jätevesien syntyminen ja hyödyntämällä käymäläjätteiden ravinteet paikanpäällä

Osa kantavista, massiivipuisista pilareista ja palkeista on jätetty näkyviin sekä rakennuksen ulko- että sisäpuolelta. Runkoratkaisusta tulee pilarien ja palkkien avulla vahva ja painumaton. Omakoti- ja vapaa-ajantaloja suunnitteleva ja tuottava TimberHeart on aiemmin toteuttanut TimberFrame -tekniikalla muun muassa 1800-neliöisen kauppakeskuksen Inkooseen ja 600-neliöisen pienkerrostalon Leville.

Uuden konttorin myötä Biolan on saanut yhdistettyä eri toimipisteensä lähemmäksi tuotantoa. Samalla yritys saa kaipaamaansa lisätilaa. Konttori sai rakennusluvan toukokuun 2008 puolivälissä ja se valmistui maaliskuussa 2010.

www.biolan.fi

Lue seuraavaksi