Uutiset

Yleinen

Bergmannin noukinvaunu

Fendtin valikoimasta esiteltiin Suomen markkinoille heinäkoneet ja puimurit. Mallimerkintä tällä puimurilla on 6335 C ja puimuri on varustettu linnavuorelaisella 8,4-litraisella 265 kW-tehoisella moottorilla. Ohjaamo on tuttua Fendtiä varioterminaaleineen. Pöydässä on mattokuljetin, joka siirtää perinteistä tasaista pöytää taseisemmin satoa ruuville ja siitä esikelalle ja siitä kolakuljettimelle. Kohlimia on kuusi. 

Bergmannin vaunut ovat olleet Suomessa myynnissä reilu 15 vuotta ja edelleen ensimmäisetkin kiinteän lannan levitykseen tuodut vaunut ovat käytössä. Ne ovat lujia pelejä. Lantavaunujen levitystarkkuus on ollut myös nurmiviljelijöiden mieleen, kun kiinteä lanta on voitu levittää keloilla murskattuna tasaiseksi matoksi pellolle. Kuvan TSW 210 on varustettu vakiona 25 tonnin ketjuilla. Murskaimia pyöritetään mekaanisesti kardaanilla ja kaksi levitinlautasta hoitelee levityksen. 

Bergmannin valikoimaan kuuluvat myös hydraulialustaiset ja -jousitetut noukinvaunut. Bergmann valmistaa vaunut pitkälti itse, jotta jo komponentit ovat korkealaatuisia. Myös noukinvaunussa on 25 tonnin ketjut, jolloin kuljettaa voidaan muutakin kuin rehua. Kuvassa uutuus Shuttle 510 K, jonka vesitilavuus on 51 kuutiota. Noukkimen leveys on 227 senttiä ja täyttöä seurataan ISOBUSin kautta. Vaunun alla on 800/45R 30,5 -renkaat. www.turunkonekeskus.fi

Lue seuraavaksi