Uutiset

Yleinen

AGCO Powerin moottoritehtaalle Linnavuoreen yli 100 miljoonan investoinnit

AGCO toteuttaa laajan investointiohjelman AGCO Powerin moottoritehtaalla Linnavuoressa. Viidelle vuodelle ajoittuvien investointien avulla kehitetään täysin uusi moottoriperhe, hankitaan tuotantokoneita ja työkaluja, uudistetaan prosesseja sekä laajennetaan kokoonpanotehdasta. Yhdessä tuotekehitykseen jo tehtyjen investointien kanssa investointiohjelman kokonaissumma nousee merkittävästi yli 100 miljoonaan euroon.

Nyt AGCOn omia moottoreita on noin 75 % AGCO:n koneissa ja tavoite on päästä 90 %:n omavaraisuusasteeseen.

– AGCO Power on tärkeä osa AGCO-konsernia ja tulemme lisäämään AGCO Powerin moottoreiden käyttöä AGCO:n traktoreissa, leikkuupuimureissa ja muissa koneissa. Investointi myös parantaa mahdollisuuksia tarjota AGCO Powerin moottoreita konsernin ulkopuolisille asiakkaille, sanoo moottoreista vastaava AGCO:n varapääjohtaja Helmut Endres.

Kuva kokoonpanotehtaasta.

Uudet moottorit ovat aiempaa polttoainetaloudellisempia, puhtaampia ja helpompia valmistaa. Ne täyttävät viimeisimmät päästömääräykset. Uusi moottoriperhe on myös monikäyttöisempi erilaisiin työkone- ja maantiekäyttöihin. Uuden moottoriperheen valmistus alkaa uudistetulla tehtaalla vuonna 2022. Tähän mennessä moottorivalmistus on keskittynyt työkonekäyttöön, mutta uusi moottoriperhe suunnitellaan alusta saakka myös soveltuvaksi maantiekäyttöön. Se edellyttää moottorin rakenteelta uutta.

Investointi tehostaa moottorikokoonpanoa, lisää tehtaan koneistuskapasiteettia sekä vahvistaa omaa komponenttivalmistusta. Etenkin valusta koneistettavia komponentteja on ostettu paljon alihankinta. Oman koneistuksen lisääminen kattaa vastaisuudessa yli puolet tarpeesta. Oma valmistus helpottaa osaltaan logistiikkaa kokoonpanoon ja antaa siihen joustavuutta.

Viime vuodet on tuotekehityksessä keskitytty päästönormien täyttämiseen ja se on vienyt moottoriteknologiaa eteenpäin. Esimerkiksi mekaanisesta moottoriohjauksesta on siirrytty sähköiseen, jolloin ohjauksen tarkkuus on samalla parantunut, mikä on vaikuttanut positiivisesti myös polttoainetalouteen. Nyt on ollaan päästönormit täytetty ja panoksia voidaan laittaa enemmän muuhunkin tuotekehitykseen. Noin puolet 250 tuotekehittäjästä on ollut mukana päästöjen kimpussa.

Kun moottoreita sovitetaan monenlaisiin laitteisiin, suuri työ on myös eri laitteiden erikoisvaatimukset sovituksille, rakenteelle ja ohjelmille.

– Polttomoottori on raskaiden työkoneiden pääasiallinen voimanlähde nyt ja tulevaisuudessa. Moottorit muuttuvat yhä ympäristöystävällisemmiksi päästömääräysten ja uusiutuvien polttoaineiden myötä. Uudet moottorimme soveltuvat myös hybridi- ja sähkökäyttöön. Meillä Linnavuoren moottoritehtaalla tämä investointi nähdään suurena luottamuksen osoituksena ja se vahvistaa uskoamme tulevaisuuteen, sanoo AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.

AGCO Power valmistaa moottoreita neljällä tehtaalla: Nokian Linnavuori (Suomi), Changzhou (Kiina), Mogi das Cruzes (Brasilia) ja General Rodriguez (Argentiina). AGCO Powerin tehtaiden yhteiskapasiteetti on yli 100 000 moottoria vuodessa. AGCO Power -yhtiö juhli vuoden 2018 keväällä 75 vuotista historiaansa ja samaan aikaan valmistui myös miljoonas moottori.

Kokoonpanossa käytetään työpisteissä osavaunuja, jotka on rakennettu kullekin työpisteelle tarpeen mukaan ergonomiseksi

Lue seuraavaksi