Uutiset

Kuljetuskalusto

Wibaxille omia latausasemia

Wibax WiCharge

Wibaxin sähköistymismatka jatkuu. Skutskärin, Härnösandin ja Haminan latausasemien lisäksi Smurffit Kappan toimipisteeseen Piteåssa asennetaan WiCharge-siirrettävä latausasema.

”Tavoitteenamme on saada kiinteitä latausasemia sekä omille varikoillemme että suurimmille asiakkaillemme”, sanoo Magnus Sundström, logistiikkavastaava Wibax Group.

Wibax asentaa kolme kiinteää latausasemaa – edellytys sähköistetylle ajoneuvokannalle

Wibax julkaisi tammikuussa uudet ympäristötavoitteensa – täysin fossiilivapaa ajoneuvokanta, joka kulkee sataprosenttisesti itsetuotetulla sähköllä vuoteen 2030 mennessä. Kemikaalitoimittajalla on tällä hetkellä 65 raskaaseen kuljetukseen tarkoitettua ajoneuvoa, joista 50 on Ruotsissa ja 15 Suomessa. Ensimmäinen sähkökäyttöinen säiliöajoneuvo tuli käyttöön vuonna 2021. Wibax oli ensimmäinen maailmassa, jolla oli raskaaseen kuljetukseen tarkoitettu sähkökäyttöinen säiliöajoneuvo.

Neljä täyssähköistä ajoneuvoa on vielä tilattu vuodeksi 2024, kolme Ruotsiin ja yksi Suomeen.

”Tämä on meille tehokkain ja kestävin tapa hoitaa kuljetusliiketoimintaamme. Onnistuaksemme tarvitsemme autojen lisäksi myös latauslaitteet”, Magnus Sundström sanoo.

Tämän takia latausasemia asennetaan nyt Wibaxin omille terminaaleille Ruotsiin Skutskäriin, Härnösandiin ja Suomessa Haminaan. Latausasemien sijoittaminen lastaus- ja purkupaikoille on hyväksi todettu ja tehokas strategia.

Wibax täyssähköinen säiliöyhdistemä latauksessa

”Lastaus ja purkaminen kestää noin 45–60 minuuttia. Tällöin pystymme lataamaan auton lastauksen tai purun aikana, jolloin meidän ei tarvitse pysähtyä matkalla lataamaan. Näin saamme suuremman tuottavuuden kuin dieselautoilla, ja voimme hyödyntää myös lastaamiseen ja purkamiseen kuluvan ajan tehokkaasti”, Magnus Sundström sanoo.

Parhaillaan käydään keskusteluja ensimmäisen kiinteän latausaseman asentamisesta asiakkaan tiloihin ja suunnitelmissa on, että tällaisia asemia olisi kaikilla suurilla asiakkaillamme.

”Asiakkailtamme edellytetään, että heillä on tilaa ja että he voivat toimittaa sähköä. He, joiden kanssa olemme tähän mennessä keskustelleet, ovat suhtautuneet asiaan erittäin myönteisesti”, Magnus Sundström sanoo.

Kesäkuun lopussa WiCharge-latausasema asennettiin Smurfit Kappalle Piteåssa.

”Jatkamme latauspisteiden sijoittamista tietyille asiakkaille tai lyhyemmäksi projektijaksoksi. Tämä on hieman kalliimpi, mutta erittäin joustava ratkaisu, joka mahdollistaa sitoutumisemme sataprosenttisesti fossiilivapaaseen sähköistettyyn ajoneuvokantaan vuoteen 2030 mennessä.”Lue seuraavaksi