Uutiset

Kuljetuskalusto

Wibax hakee kasvua Haminasta

Wibaxin säiliöauto

Wibax on ruotsalaisomisteinen perheyritys, joka myy, ostaa, prosessoi ja jakelee nestemäisiä kemian tuotteita sekä bioöljyjä Euroopan perusteollisuudelle. Wibaxilla on useita terminaaleja Ruotsissa ja Suomessa sekä yksi terminaali Virossa. Kotkaan Wibax perusti toimipaikan vuonna 2013 ja vuonna 2020 Wibax osti muun muassa Haminassa ja Kotkassa toimineen Baltic Tankin ja toiminnot muuttuivat osaksi Wibax-konsernia. Yrityskaupan myötä yhtiön toiminta Suomessa laajeni käsittämään sekä terminaali- että kemikaalimyyntitoiminnot. Tänä keväänä Wibax osti JJ Kuljetus Oy:n ja näin ollen Wibaxin kemikaalien ja bioöljyjen koko myynti-, varastointi- ja kuljetuskonsepti tuli saataville myös Suomeen. Wibax on yritysostojen myötä kasvanut Suomessa muutaman henkilön yrityksestä 60 henkilöä työllistäväksi organisaatioksi.

Wibax Hamina
Vasemmalta Wibax Logistics Oy:n toimitusjohtaja Olli Paasio, aluejohtaja Marja Pönkä ja terminaalipäällikkö Harri Metsola.

Kotkan-Haminan seutu on Wibaxille tärkeä ja yhtiön tavoitteena on jatkaa kasvuaan alueella. Kotkan ja Haminan terminaalien oston myötä Wibaxista on tullut merkittävä nesteiden ja kemikaalien varastointipalveluja tarjoava yritys alueella. Haminassa toiminta laajenee vuodenvaihteessa edelleen, kun yhtiö saa oman kuljetuskaluston käyttöönsä ja alkaa hoitamaan kuljetuksia Haminasta suoraan asiakkailleen. Wibaxin autoja tullaan ensi vuonna näkemään Haminan satamassa päivittäin.

Terminaalin keskeinen sijainti tärkeää

Terminaalin sijainti Haminan satamassa on keskeinen ja asiakkaita lähellä oleva terminaali mahdollistaa kustannustehokkaiden ratkaisujen tarjoamisen. Terminaalista löytyvät hyvät edellytykset niin laiva-, rautatie- kuin säiliöautokuljetuksille ja erinomainen sijainti tarjoaa myös synergiaetuja muiden toimijoiden kanssa.

”Teemme monien Haminan satamassa sijaitsevien laitosten ja teollisten toimijoiden kanssa tiivistä yhteistyötä”, Suomen toiminnoista vastaava toimitusjohtaja Tero Väyrynen.

Kymenlaaksossa muun muassa merkittävä asiakaskunta metsäteollisuus ja uudet akkutehdashankkeet tarjoavat Wibaxille varteenotettavia kasvumahdollisuuksia. Haminan terminaalissa on tarjolla monipuolista varastointitilaa esimerkiksi bitumi- ja mäntyöljytuotteille sekä erilaisille kemikaaleille.

”Odotuksemme lähitulevaisuudelle ovat myönteiset. Pääasiakkaillamme menee hyvin ja yleinen investointiaktiivisuus muun muassa akkuteollisuuden tiimoilta hyödyttää meitä. Aiomme myös panostaa kestävään kehitykseen entistä enemmän. Ruotsissa Wibax on esimerkiksi lanseerannut sähkökäyttöisen säiliöauton ja yhtiöllä on suunnitelmissa investoida useampaan sähkökuorma-autoon ensi vuonna”, Väyrynen sanoo.Lue seuraavaksi