Uutiset

Kuljetuskalusto

Wetteri Power Oy ja Volvo pitävät Pohjois-Suomen pyörät pyörimässä

Pohjois-Suomen Volvot saivat uuden huippuluokan huoltokorjaamon Rovaniemelle, kun Wetteri Powerin uusi noin 2000 neliön toimipiste aloitti täysimittaisen asiakaspalvelun loka-/marraskuussa. Toimitusjohtaja Håkan Kunnari kertoo, että Rovaniemen toimipiste palvelee sekä kuorma-auto-, linja-auto- että työkoneasiakkaita.
Wetteri Powerin uudet toimitilat sijaitsevat osoitteessa Teollisuustie 29 B. Huoltokorjaamon puolella korjauspaikkojen määrä on kasvanut muuton myötä. Nyt käytössä on kuusi läpiajettavaa 32 metriä pitkää korjauspaikkaa, joista yhdessä on täyspitkä jarrudynamometri ja huoltokuilu. Lisäksi yhteen korjauspaikkaan on sijoitettu pintapesumahdollisuus. Nostinvarustukseen kuuluu yksi kuorma-auton pituinen ajosiltanostin, jonka nostokyky on 48 tonnia, ja kolme pyöristä nostavaa nostinta.

Uuteen varaosavarastoon on hankittu kahdeksan metriä korkea Kardex-varaosa-automaatti, joka sekä helpottaa ja nopeuttaa työtä että vapauttaa lattiatilaa. Kun automaattiin lyö varaosanumeron, se tuo oikean hyllyn käsille ja osoittaa vielä mistä päin kyseinen varaosa löytyy.

Volvo Express Service -palvelu toimii Rovaniemelläkin, pikahuollolla ei ole erillistä omaa henkilökuntaa mutta toimitusjohtaja Håkan Kunnari lupaa, että joka vuorosta löytyy miehiä tähän tarkoitukseen. Näin uusissa tiloissa voidaan tehokkaasti palvella myös E4-tietä Rovaniemen läpi ajavia Volvoja.

Rungonoikaisulaitteet ja induktiolämmitin kuuluvat varustukseen

Vaikka runkovauriot ovat Kunnarin mukaan vähentyneet, Rovaniemen uuteen toimipisteeseen on hankittu rungonoikaisulaitteisto kiskoineen. Uudessa korjaamossa on myös induktiolämmitin, ennen kaikkea rungonoikaisutöihin, mutta lämmitintä on tarkoitus hyödyntää monissa muissakin paikoissa. Kun sillä saadaan ruostuneet pultit kätevästi irti, helpotetaan mekaanikkojen työtä ja nopeutetaan korjausaikaa.
– Tarkoituksena ei ole ryhtyä isoihin, pitkäaikaisiin kolarikorjaustöihin mutta jos puukärry on kaatunut ja mennyt mutkalle niin se pystytään oikaisemaan. Etäisyydet ovat täällä pohjoisessa haaste ja siksi asiakkaan tarpeet pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkälle niin että hänen ei tarvitsisi ajaa etelämmäs, Kunnari toteaa.
Rovaniemen uudessa toimipisteessä on ajanmukaiset vastaanottotilat ja varustukseen kuuluvat myös iso kokous- ja koulutustila, jossa voidaan järjestää muun muassa asiakastilaisuuksia, sekä saunatilat.

– Ympäristö muuttuu: yhä enemmän suuntaus on siihen että kuljetusyritykset kuljettavat ja me pidämme pyörät pyörimässä. Korostan aina ennakoivan huollon merkitystä, asiat kannattaa hoitaa ajoissa, koska suunnittelemattomat seisokit tulevat kalliiksi kun auto on yllättäen poissa liikenteestä, toimitusjohtaja Håkan Kunnari muistuttaa.

Avajaisjuhla ja avoimet ovet

Wetteri Power Oy:n Rovaniemen toimipisteen avajaisia vietettiin 8. marraskuuta. Avajaiset alkoivat koko kansalle tarkoitetulla avoimilla ovilla klo 10 -15. Avoimien ovien pääteemaksi oli valittu turvallisuus ja etenkin lasten turvallisuus liikenteessä. Lapset ja aikuisetkin pääsivät tutustumaan mm. uuden Volvo FH:n ohjaamoon, sekä oppimaan kuinka nähdä ja näkyä liikenteessä hyvin. Vieraaksi tapahtumaan pyrittiin saamaan paljon juuri lapsiperheitä ja muita vieraita, joille kuorma-autojen ja raskaan kaluston maailma ei ole tuttua jokapäiväistä arkea. Tässä myös onnistuttiin ja tapahtumassa yhtenä kumppanina mukana ollut Liikenneturva sai jakaa turvallisuustietoutta ahkerasti monin demolaittein.

Wetteri Powerin omat mekaanikot esittelivät yleisölle nykyaikaisia menetelmiä raskaankaluston korjaamisessa ja huoltamisessa. Nähtävissä oli mm. kuorma-auton jarrudynamomittausta, vikadiagnoosien tutkimista ja ohjelmistojen päivitystä pc:llä sekä akseliston oikaisemista induktiokuumentimen avulla. Wetteri Powerin asiantuntijat kertoivat myös kuljetusten tietojärjestelmästä, Dynafleetistä sekä muista nykyaikaisista alan softapalveluista.

Lapin Ammattiopisto oli paikalla kertomassa paikallisista opiskelumahdollisuuksista raskaan kaluston alalle. Muita yhteistyökumppaneita avajaisissa kertomassa omista tuotteistaan ja palveluistaan olivat Wetteri Oy:n henkilö- ja tavara-autot, Volvo Financial Services, Volvo Bus Finland Oy, Volvo CE Finland Oy, Alucar Oy, Porokka Forest Oy / Kesla Oyj, Neste Oil Oyj, SLP Ab ja Lapin Kumi Oy. Avajaisten avoimet ovet olivat hyvin onnistunut tapahtuma ja vieraita oli paikalla n. 750 hlöä.

Iltatilaisuus vietettiin samana iltana ja juhlimaan oli saapunut noin 350 kutsuvierasta. Iltajuhla avattiin Wetteri Power Oy:n toimitusjohtaja Håkan Kunnarin tervetuliaissanoin ja maljannostolla. Juhlapuhujana avajaistilaisuudessa oli SKAL ry:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen. Puheiden jälkeen tarjolla oli maittava cocktail-pöytä seurustelujuomineen. Juhlailta tiivistyi oikeisiin korjaamotansseihin, Katja Höyhtyän ja Hurmureiden tahdittamana.

Laaja investointiohjelma kehittää palvelutasoa

Wetteri Powerin uusi toimipiste Rovaniemellä on osa Volvo Trucksin laajaa investointiohjelmaa. Volvo panostaa toimitilojen kehittämiseen yhdessä jälleenmyyjäpartnereidensa kanssa 55 miljoonaa euroa. Investointeja tehdään yhdelletoista paikkakunnalle ja niiden myötä Volvon verkosto aikoo rekrytoida sata uutta ihmistä, joista puolet tulee täysin uusiin työpaikkoihin.

Kaikki Volvo-verkoston uudet rakennukset täyttävät Volvon omat ympäristövaatimukset, jotka ovat usein kovemmat kuin mitä eri maissa paikallisesti vaaditaan. Volvon perusarvot – laatu, ympäristöstä huolehtiminen ja turvallisuus – heijastuvat myös uusiin investointeihin. Volvolla ympäristöstä huolehtimiseen kuuluvat kuorma-autojen matalien päästöjen ohella kaikkien sen verkoston rakennusten energian kulutuksen ja päästöjen minimointi.

Palvelutasoa halutaan kehittää myös, koska monet asiakkaat haluavat ulkoistaa kaikki kuorma-autojen huoltoon ja kunnossapitoon liittyvät asiat. Vastaukseksi tähän kysyntään Volvo Trucksin verkoston tavoitteena on, että sen toimipisteet pystyvät tarjoamaan palveluja, joiden ansiosta asiakkaat voivat keskittyä hyödyntämään omaa kuljettamiseen ja laajemminkin logistiikkaan liittyvää osaamistaan. JL

Lue seuraavaksi