Uutiset

Kuljetuskalusto

Wetteri panostaa jälkimarkkinoihin

Kuorma-autokaupassa eletään nyt haasteellisia aikoja johtuen paljolti tavaravirtojen ohentumisesta. Asiakaskunnan suunnassa on ostohalukkuutta ja tarjolla olisi niin uusia kuin käytettyjäkin autoja, mutta talouden epävarmuudesta johtuen hankintapäätöksen tekeminen on aikaisempaa vaikeampaa. Kuorma-autojen huolto- ja korjaustoiminnassa jatkuvat sen sijaan lähes normaalit kiireet.

– Viime vuoteen verrattuna työllisyystilanne korjaamon osalta on heikentynyt reilulla 10 prosentilla. On kuitenkin muistettava, että viime vuosi oli kaikilla korjaamoillamme kaikkien aikojen paras, joten se on vertailukohtana erittäin vaativa, summaa Wetteri Powerin varaosapäällikkö Antti Ollikainen uudistuneessa korjaamotilassa Oulussa.

Auto- tai konemyyjä ei yksin ole se ratkaiseva lenkki kaupanratkaisijana. Jälkimarkkinoiden, eli huolto- ja korjaustoiminnan laatutasosta on tullut entistä kriittisempi tekijä kiivastahtisessa maailmassa. Apua on saatava paikalle nopeasti, olipa halvaantuneena elintarvikkeita kuljettava jakeluauto tai tietyömaalla työskentelevä kaivukone.

Huolto- ja korjaustoiminnan laatutason ylläpitämiseksi toteutti Wetteri Power Oulun toimipisteessä reilun 500 neliön laajennuksen. Uusissa tiloissa huolletaan ja korjataan lähinnä Volvon työkoneita, joiden jälkimarkkinoinnista Wetteri Power vastaa Oulun ja Rovaniemen alueella.

– Oulun toimipisteessä työskentelee kaikkiaan 32 mekaanikkoa, joista viisi on erikoistunut työkoneiden huoltoihin ja korjauksiin. Heillä on käytössään neljä huoltoautoa, joiden avulla työt sujuvat myös maasto-olosuhteissa. Raskaan maarakennuskoneen siirtäminen korjaamolle on aina haasteellista, varsinkin jos kyseessä on rikkoutunut kone, summaa Ollikainen.

Aikaisemmin työkoneiden käytössä ollut tila on valjastettu nyt kolari- ja korikorjausten tekemiseen. Korjaamon laajennuksen ohella uusittiin myös dynamometri, joka sijaitsee nyt lämpimässä sisätilassa.

Ollikaisen mukaan nykyisessä markkinatilanteessa on muistettava markkinoida myös korjaamoa. Ja tässä markkinoinnissa dynamometri on oiva työkalu, joka mahdollistaa myös katsastuspalveluiden tarjoamisen yhdessä paikallisten katsastajien kanssa.

– Yrittäjät haluavat entistä kattavamman ja laajemman palvelutarjonnan yhdestä pisteestä. Tämän myötä olemme ottaneet vastuun muutaman suuren kuljetusliikkeen perävaunukannan huolloista ja katsastuksista. Tämäntyyppisessä työssä oma jarrudynamometri on osoittautunut korvaamattomaksi työkaluksi, pohtii Ollikainen.

Laajan perävaunutoiminnan vuoksi omassa varaosavarastossa on myös mittava määrä perävaunun osia. 8000 nimikkeen joukosta löytyvät yleisimmät jousituksen ja jarrujen osat perävaunuihin merkistä riippumatta. Laaja nimikemäärä mahdollistaa Wetterin Oulun toimipiste toimimisen myös keskusvarastona muille Wetterin toimipisteille.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi