Uutiset

Kuljetuskalusto

VR Groupin maantielogistiikka Avind Internationalille

VR Transpointin ulkomaanliikennettä

VR Group myy kansainvälisen maantielogistiikan liiketoimintansa suomalaiselle Avind International Oy:lle. Kauppa käsittää VR Groupin omistuksessa olevan Transpoint International (FI) Oy:n sekä sen omistamat kaksi venäläistä tytäryhtiötä. Transpoint International (FI) on vastannut VR Transpointin kansainvälisestä maantieliikenteestä Venäjällä.

”Vaikka kansainvälisen maantielogistiikan markkinat ovat olleet vaikeasti ennustettavat, yhtiön liiketoiminta on hyvässä kunnossa ja kehittynyt positiivisesti. Markkinoilla on tapahtunut vuosien varrella useita muutoksia, ja osana tätä kehitystä olemme vaiheittain luopuneet ulkomaan maantietoiminnoistamme, sillä toiminta ei ole enää VR Transpointin strategian ytimessä. Olemme tehneet Avindin kanssa yhteistyötä ja jatkossa bisnes pääsee kehittymään Venäjän liikenteen hyvin tuntevan yrityksen omistuksessa”, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen sanoo.

”Transpoint International on meille entuudestaan tuttu yritys ja kasvamme tämän kaupan myötä suurimpien Venäjän logistiikan toimijoiden joukkoon. Jatkossa tulemme kasvamaan myös muilla markkina-alueilla”, Avind Internationalin toimitusjohtaja Kari Talvitie kertoo.

Transpoint International (FI) Oy:n henkilöstö jatkaa yrityksen työntekijöinä. Yrityksellä on noin 90 työntekijää Helsingissä, Kotkassa ja Viipurissa, joista vajaa 10 työskentelee Suomessa.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kauppa ei vaikuta VR Transpointin kotimaan maantielogistiikan tai rautatielogistiikan toimintaan.Lue seuraavaksi