Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvon moottoriin lisää tehoa

Volvo Trucks tarjoaa nyt keskiraskaaseen Volvo FL -kuorma-autoon tehokkaamman 320-hevosvoimaisen moottorin, mikä mahdollistaa ajoneuvon käyttämisen entistä vaativimmissa tehtävissä.

Volvo FL on Volvon keskiraskas kuorma-auto, jonka kokonaispaino on jopa 19 tonnia. Volvo FL on jo saatavilla useilla ohjaamo- ja alustavaihtoehdoilla, ja nyt moottorivalikoimaan lisätään 320 hevosvoiman moottori. Tämä tekee FL:stä entistä houkuttelevamman valinnan vaativiin tehtäviin, kuten tehokkaaseen palontorjuntaan, pelastustöihin ja rakentamiseen.

”Tämä kuorma-automalli on jo erittäin suosittu kaupunkitehtäviin monipuolisuutensa ansiosta. Nyt teemme siitä entistä houkuttelevamman uuden, tehokkaamman moottorin ansiosta, joka antaa ajoon lisävääntöä. Se mahdollistaa myös tehokkaiden päällirakenteiden käytön, kuten suuret pumput ja nosturit pelastusajoneuvoissa”, sanoo Volvo Trucksin tuotepäällikkö Kenneth Ackerberg.

Uusi 320 hevosvoiman moottori tarjoaa etuja myös alueellisiin jakelutehtäviin, joissa vaaditaan maaston mäkisyyden johdosta lisätehoja. Käyttämällä 8-vaihteista automaattivaihteistoa, joka on suunniteltu 1 200 Nm:n vääntömomentille, voidaan ajotilaksi valita joko taloudellisuuteen tai suorituskykyyn tähtäävää asetus kuljettajan mieltymysten mukaan. 

Volvo FL:n tärkeimpiä etuja ovat tilavat ohjaamot, erinomainen näkyvyys ja täysautomaattiset vaihteistot. Tehokas palamis- ja pakokaasun suodatusjärjestelmä SCR- (Selective Catalytic Reduction) ja DPF-teknologialla (Diesel Particulate Filter) alentavat polttoaineenkulutusta, pidentävät huoltovälejä sekä minimoivat ​​päästöt.

Sekä D8K320- (tämän vuoden joulukuusta lähtien) että D5K240-moottoreissa voidaan käyttää uusiutuvaa dieseliä (HVO). Kahdeksan litran moottori on saatavilla 12–19 tonnin kokonaispainolle ja viiden litran moottori 10–16 tonnille.


Volvo FL  
Moottori:D5K; 210 tai 240 hv – D8K; 250, 280 tai 320 hv 
Sylinterimäärä:4/6 kpl 
Vääntömomentti:jopa 1 200 Nm 
Kokonaispaino:10–19 t 
Vaihteisto:8AP1200 
Alusta:4×2 tai 4×4 
Akseliväli:3 250–6 800 mm 
   


Lue seuraavaksi