Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvoja Viron ja Latvian puolustusvoimille

Volvo Defence FMX

Volvo Trucksiin kuuluva Volvo Defense on solminut puitesopimuksen Viron puolustusinvestointikeskuksen ja Latvian tasavallan puolustusministeriön kanssa logistiikkakuorma-autojen toimittamisesta. Volvo valittiin yhdeksi kahdesta toimittajasta, jotka yhdessä toimittavat jopa 3 000 ajoneuvoa 7 vuoden aikana.

Vuodesta 2024 alkaen Volvo Defensen tavoitteena on aloittaa logistiikkakuorma-autojen toimitukset Viroon ja Latviaan osana puitesopimusta, jossa Volvo on yksi kahdesta valitusta toimittajasta. Molempien maiden kokonaistarve on jopa 3 000 ajoneuvoa, mikä vastaa noin 440 miljoonan euron kokonaisarvoa. Sopimus kattaa 7 vuotta ja sitä voidaan tarvittaessa jatkaa 3 vuodella.

Sopimus allekirjoitettiin seremoniatilaisuudessa Tallinnassa, Virossa keskiviikkona 4. lokakuuta, ja siihen osallistui Viron ja Ruotsin hallitusten edustajia.

Volvo Defence FMX
Volvo Defence FMX

Volvo-ajoneuvot koostuvat viidestä kuorma-autokokoonpanosta, jotka perustuvat Volvo Trucksin vankkaan FMX-malliin, joka tunnetaan luotettavuudestaan ​​ja tehokkuudestaan. Sopimus sisältää myös kattavan huolto- ja varaosaohjelman. Ajoneuvot valmistetaan Volvo Trucksin Tuven kokoonpanotehtaalla Göteborgissa.

”Tämä on merkittävä sopimus Volvo Defencelle ja todiste tuotteidemme luotettavuudesta ja Volvosta pitkäaikaisena kumppanina”, sanoo Andreas Svenungsson, Volvo Defensen johtaja. ”Odotan innolla, että pääsen työskentelemään virolaisten ja latvialaisten asiakkaidemme kanssa ja räätälöimään heille parhaat tuotteet ja palvelut tulevina vuosina.”

Uusi sopimus perustuu Volvo Defencen ja Viron armeijan väliseen pitkäaikaiseen suhteeseen, jossa ensimmäiset toimitukset tapahtuivat vuonna 2014. Virossa ja Latviassa on vakiintuneet markkinat Volvo Trucksille, joilla on molemmissa maissa vakaat myynti- ja jälkimarkkinapalvelut.

”Tällä sopimuksella on suuri merkitys Virolle, sillä se tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia mittatilaustyönä valmistettuja ajoneuvoja, jotka on räätälöity puolustusvoimien erityistarpeisiin. Olemme iloisia, että teimme sopimuksen Volvon kanssa, sillä heidän ajoneuvonsa ovat osoittaneet soveltuvuutensa Viron ilmastoon ja ympäristöön vuosien aikana”, sanoo Erko Sepri, strateginen kategoriapäällikkö (ajoneuvot, koneet ja logistiikka) Viron puolustusinvestointikeskuksesta.

Volvo Defence, joka on osa Volvo Trucksin liiketoiminta, sijaitsee Göteborgissa Ruotsissa. Volvo Defense tarjoaa laajan valikoiman räätälöityjä kuljetusratkaisuja, maanrakennuskoneita sekä meri- ja teollisuusmoottoreita maailmanlaajuisille puolustus- ja pelastuspalveluasiakkaille. Sen tuotteille on ominaista niiden kestävyys ja joustavuus, jotka keskittyvät toiminnalliseen tehokkuuteen ja kykyihin.Lue seuraavaksi