Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks toimittaa 44 sähkökuorma-autoa DHL Groupille

Volvo FL Electric

Volvo Trucks ja Deutsche Post ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen nopeuttaakseen siirtymistä nollapäästöisiin ajoneuvoihin. DHL aikoo tehostaa siirtymistään raskaisiin sähkökuorma-autoihin ottamalla käyttöön yhteensä 44 uutta sähkökäyttöistä Volvo-kuorma-autoa Euroopan reiteillä.

Suunniteltu tilaus sisältää 40 kpl Volvo FE ja Volvo FL -mallin sähkökuorma-autoja pakettitoimituksiin kaupunkiliikenteessä. Myös pidemmille reiteille tarkoitetut sähkökuorma-autot ovat osa suunnitelmaa, ja DHL on päättänyt alkaa käyttää Volvo-kuorma-autoja alueellisessa kuljetuksissa aloittaen neljällä Volvo FM Electric -kuorma-autolla Isossa-Britanniassa.

Ensimmäiset kuorma-autot on jo tilattu, DHL Parcel UK on tilannut kuusi ja DHL Freight kaksi. Näin Deutsche Post DHL Group säästää vuosittain lähes 600 tonnia hiilidioksidia ja lähes 225 000 litraa dieselpolttoainetta.

Volvo FL Electric

”Olemme sitoutuneet vastaamaan asiakkaiden kasvavaan kysyntään vihreille ja kestäville ratkaisuille sekä saavuttamaan pitkän aikavälin tavoitteemme nollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä. Logistiikkapalveluiden tarjoajana ajoneuvokannan muuttaminen on tärkeä keino hiilidioksidipäästöjen välttämiseksi myös tien päällä. Useat osastomme hyötyvät siis tästä sopimuksesta Volvo Trucksin kanssa”, kertoo Pablo Ciano, Deutsche Post DHL Groupin Executive Vice President for Corporate Development.

Positiivisia kokemuksia

Tärkeä tekijä DHL:n päätöksessä nopeuttaa siirtymistä nollapäästöisiin ajoneuvoihin on positiiviset kokemukset, joita se on saanut sähköisen Volvo-kuorma-auton käytöstä Lontoossa marraskuusta 2020 lähtien – viimeisen mailin toimituksista West Endin ostosalueelle. Ajoneuvo oli ensimmäinen täyssähköinen kaupallinen raskas kuorma-auto, jota käytettiin kaupunkilogistiikassa Isossa-Britanniassa.

”DHL on tärkeä maailmanlaajuinen logistiikkatoimittaja, joka on sitoutunut vähentämään ilmastonmuutokseen kohdistuvia vaikutuksia. Yhdessä voimme vaikuttaa parempaan, ja olen ylpeä siitä, että teemme yhteistyötä kumppanuuden hengessä ja pyrimme saavuttamaan tieteeseen perustuvat tavoitteemme ilmastovaikutusten vähentämiseksi”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Yhteistyö sisältää Volvon uusien teknologioiden käyttöönoton ja yhteisen kehitystoiminnan sähköistyksen saralla. Sopimus sisältää myös Volvo Trucksin analyysin DHL:n kuljetustoiminnasta tavoitteena varmistaa räätälöityjen sähköisten kuljetusratkaisujen onnistunut käyttöönotto.

Volvo Trucks on raskaiden täyssähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 42 %:n markkinaosuudella vuonna 2021. Jo vuonna 2019 Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon yhtenä ensimmäisistä kuorma-automerkeistä maailmassa. Yhtiö on toimittanut sähkökuorma-autoja laajalle joukolle asiakkaita Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.Lue seuraavaksi