Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks aloittaa raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon

Volvo FH ja FMX Electric

Ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana Volvo Trucks aloittaa raskaiden, sähkökuorma-autojen sarjatuotannon.

Volvo Trucks aloittaa sarjatuotannon yhtiön tärkeimpien tuotteiden, raskaiden kuorma-autojen, sähköversioista: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Kuorma-autojen suurin yhdistelmäpaino on 44 tonnia, ja nämä kolme mallia edustavat noin kahta kolmasosaa yrityksen myynnistä.

Uusien lisäysten myötä Volvo Trucksilla on nyt kuusi sähkökuorma-automallia sarjatuotannossa maailmanlaajuisesti – se on alan laajin sähkökuorma-automallisto.

”Tämä on virstanpylväs ja todistaa, että johdamme muutosta alalla. Siitä on vajaat kaksi vuotta, kun esittelimme raskaat sähkökuorma-autot ensimmäistä kertaa. Nyt lisäämme volyymeja ja toimitamme nämä upeat kuorma-autot asiakkaille kaikkialla Euroopassa ja myöhemmin myös asiakkaille Aasiassa, Australiassa ja Latinalaisessa Amerikassa”, Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm sanoo.

Volvon raskaimpien sähkökuorma-autojen sarjatuotanto alkaa Tuven tehtaalla Göteborgissa, Ruotsissa ja ensi vuonna sitä seuraa tehdas Belgian Gentissä. Volvo valmistaa sähkökuorma-autoja samalla tuotantolinjalla polttomoottoriautojen kanssa, mikä lisää tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta. Akut toimittaa Volvo Trucksin uusi akkujen kokoonpanotehdas Gentissä.

Volvo Tuve kokoonpano
Volvon raskaiden sähkökuorma-autojen kokoonpano alkaa Tuvessa.

Sähkökuorma-autojen kysyntä kasvaa nopeasti monilla markkinoilla, ja yhtenä liikkeellepanevana voimana on kuljetusten ostajien tarve siirtyä fossiilivapaisiin kuljetuksiin saavuttaakseen kestävän kehityksen tavoitteensa. Volvo Trucksin sähköinen tuoteportfolio voisi kattaa noin 45 prosenttia kaikista Euroopassa nykyään kuljetettavista tavaroista. Se vastaa määrää, joka Euroopassa Eurostatin Road Freight Transport by distance (2018) -tilastojen mukaan kaikista maanteillä kuljetettavista tavaroista kulkee alle 300 kilometrin matkan.

”Olemme myyneet noin 1 000 kappaletta raskaita sähkökuorma-autoja ja yhteensä yli 2 600 sähkökuorma-autoa. Odotamme volyymien kasvavan merkittävästi lähivuosina. Vuoteen 2030 mennessä vähintään puolet maailmanlaajuisesti myymistämme kuorma-autoista pitäisi olla sähköisiä”, Roger Alm kertoo.

Volvo Trucksin kuuden kuorma-automallin sähköinen valikoima kattaa laajasti kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkirakentamiseen ja alueellisiin kuljetuksiin.Lue seuraavaksi