Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Truck Center Pori – ensimmäisenä Euroopassa kaikki Volvon raskaankaluston palvelut saman katon alta

Ensimmäisenä Suomessa ja myös Euroopassa uuden yhdistetyn toimipisteen avasi 18.8. Porin Volvo Truck Center. Parin seuraavan vuoden aikana Volvo Trucks uudistaa yhdessä partneriensa: Käyttöauton, Wetterin, Auto-Killan ja HF-Autohuollon kanssa Volvo verkostoa yli 50 miljoonalla eurolla yhteensä yhdellätoista paikkakunnalla. Investoinnin ansiosta kapasiteetti kasvaa vastaamaan asiakkaiden tarpeita tuoden samalla aivan uusia palveluja ja tietenkin uusia työpaikkoja. Kaikkiaan Volvon huoltokorjaamoverkosto käsittää 31 pistettä eri puolilla Suomea. Verkoston tärkeimmät tavoitteet ovat yhteinen palvelukonsepti, joustavat aukioloajat sekä palvelujen määrän ja laadun kehittäminen. Linja-autoasiakkaita Volvo Bus Centerit palvelevat keskitetysti Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Volvo Truck Center / Volvo Construction Equipment Pori

Porin uudet, asianmukaiset ja viihtyisät toimitilat sijaitsevat 8-tien varrella Tiiliruukin Neste-huoltoaseman takana osoitteessa Korjaamokatu 1. Yli kahden hehtaarin tontilla on tilaa käännellä isoilla yhdistelmillä ja koneilla, pysäköintitilaa on riittävästi ja takapiha on aidattu. Takapihalle on tulossa myöhemmin myös testipaikka maansiirtokoneille.

Itse rakennuksen pohjapinta-ala on 2.245 m², josta korjaamoiden osuus on 1.593 m². Se puolestaan jakaantuu siten, että Truck Centerillä on 1.094 m² ja Construction Equipmentillä 474 m². Kolmessa kerroksessa toimivan varaosavaraston kokonaispinta-ala 221 m², josta 117 m² on Truck Centerin käytössä ja loput 104 m² Construction Equipmentin käytössä. Työnvastaanoton-, varaosamyynnin- ja auto- sekä konemyynnin tilat on yhdistetty alakertaan heti pääoven läheisyyteen. Asianmukaiset kokous-, koulutus-, edustus- ja sosiaalitilat puolestaan ovat yläkerrassa. Henkilökuntaa Porin toimipisteessä on 16 mekaanikkoa, viisi toimihenkilöä sekä auto- ja konemyyjä.

Monipuolinen korjaamohalli

Porin uusi läpiajettava korjaamohalli on 32 m pitkä ja se käsittää 14 huolto- ja korjauspaikkaa, joista 10 kuuluu Truck Centerille ja 4 Construction Equipmentille. Uusi korjaamokeskus on suunniteltu ja varusteltu kaikkia korjaustöitä silmälläpitäen. Avarassa ja valoisassa hallissa on nykyaikainen testi- ja huoltokuilu, pikahuoltopaikka, vauriokorjauspaikka tarvittavine laitteistoineen, sylinterinostin sekä pyöristä nostavat nostimet ja moderni paikkakohtainen öljynjakelu- ja huoltolaitteisto sekä pyörillä olevat työkalutaulut.

Volvo Truck Centeristä saa kaikki palvelut saman katon alta. Perinteisten kuorma-autojen huoltojen ja korjauksien lisäksi Truck Centereissä korjataan kuormatilat, perälautanostimet, kylmäkoneet ja perävaunut. Uusien palveluiden myötä Volvon yhteistyökumppaneita ovat jatkossa muun muassa Focolift, BWP, SAF, Närko ja Lumikko. Myös Nissan hyötyajoneuvojen myynti-, huolto- ja varaosatoiminnot hoidetaan Porin Volvo Truck Centerissä.

Myöhemmin Porin korjaamon yhteyteen on tarkoitus saada lisäksi katsastuspalvelut, jolloin asiakkaille voidaan tarjota katsastuspaketti ja kaluston seisonta-ajat lyhenevät entisestään.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi