Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo pisti pakan uusiksi

Volvon osastolla Kuljetus 2013 -näyttelyssä nähtiin laaja valikoima koeajokiertueellakin nähtyjä FH-malleja sekä vastikään esiteltyjä FMX-malleja. Volvolaisilla on ollut kiireinen vuosi, sillä koko kuorma-automallisto on uudistettu viimeisen kahdeksan kuukauden aikana.
”Uusissa autoissa on lukuisia maailmanuutuuksia, jotka ovat ajaneet nopeasti käyttäjien suosioon. Muun muassa etuakselin erillisjousitus yhdessä Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän ja polttoainetaloudellisten moottoreiden kanssa ovat olleet käyttäjien kiittelemiä ominaisuuksia”, kertoo Volvo Trucksin Magnus Björklund.

Volvon osastolla oli esillä laaja kattaus kokonaismassauudistuksen mukaisia alustoja.
”13-litraisella moottorilla varustettu FH500 on avaintuotteemme kaukoliikenteeseen, joskin metsäkuljetuksiin lähdetään varmemmin 16-litraisella FH16:lla, kertoo Juha-Matti Raatikainen neliakselisen WoodPro-puuautoalustan äärellä. Raatikaisen mukaan neliakseliset, takailmajousitetut trippeliautot kuuluvat nykyisin tehtaan tuotanto-ohjelmaan, mikä tekee niiden hankinnasta kustannustehokasta ja vaivatonta.
”Ilmajousituksen suosio on jatkuvasti kasvussa myös puuautoissa”, jatkaa Raatikainen.

Saksan Bauma-messuilla vastikään esitelty FMX on lähes kokonaan uusi auto, jossa hyödynnetään edeltäjästään tuttua ohjaamorunkoa. Matalan makuuohjaamon alle on mahdollista istuttaa myös 540-hevosvoimainen moottori, joka riittää myös 76 tonnin kokonaismassalle.
”FMX on omimmillaan maastossa ja metsässä, mutta yhtälailla sen ominaisuudet puhuvat puolestaan maitoautona, säiliökuljetuksissa kuin jätehuollon monipuolisissa tehtävissä”, kertoo Raatikainen, jonka mukaan vastikään päättynyt FH-kiertue oli menestys kaikin puolin. Rekisteröityjä koeajoja ajettiin nimittäin yli 2300 kappaletta.

Katso video Volvon lehdistötilaisuudesta Kuljetus 2013-messuilta.

Lue seuraavaksi