Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo-kuorma-autoille uusi autotalo Vaasaan

Volvon kuorma-autoja Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla edustava Käyttöauto Oy on avannut Vaasassa uuden huippunykyaikaisen kuorma-autokorjaamon. Vaasa on yksi niistä yhdestätoista paikkakunnasta, joille Volvo Trucks kumppaneineen tekee yli 50 miljoonan euron investoinnit viime keväästä alkaen parin vuoden sisällä.

Käyttöauton uudet 5000 neliön toimitilat sijaitsevat Rantamaantiellä numerossa 37. Uudessa toimipisteessä on kuorma-autoille neljä läpiajettavaa paikkaa ja yksi pesupaikka sekä kaksi paikkaa pakettiautoille. Korjaamon ohella rakennuksessa on tilat auto- ja varaosamyynnille.

Ajanmukaiset korjaamotilat sisältävät uusimmat laitteet ja välineet sekä lattialämmityksen, joka tekee työskentelystä auton alla miellyttävämpää ja pitää paikat kuivina. Kaikilla korjaamopaikoilla on nyt nostimet ja uusissa tiloissa on myös huoltomonttu. Pesupaikalle on tulossa pesuri, jonka tavoitteena on pestä kuorma-auto viidessä minuutissa.

Valtaosa kannettavan kokoisista varaosista on sijoitettu varaosa-automaattiin, joka on peräti 13,5 metriä korkea. Kolmen kerroksen korkuinen automaatti ulottuu kellarista ylös kattoon asti.

Pikahuolto kuuluu Vaasan uuden toimipisteen palveluihin. Korjaamossa tehdään myös peltitöitä mutta maalaustyöt hoidetaan Käyttöauton Seinäjoen toimipisteessä. Uudella korjaamolla työskentelee nyt kymmenen mekaanikkoa mutta vahvuutta on tarkoitus kasvattaa jatkossa.

Käyttöautolla on käytössä asianmukaiset laatu- ja ympäristöjärjestelmät ja kaikki verkostoon kuuluvat uudet rakennukset täyttävät Volvon ympäristövaatimukset, jotka ovat usein kovemmat kuin mitä eri maissa paikallisesti vaaditaan. Volvon perusarvot – laatu, ympäristöstä huolehtiminen ja turvallisuus – heijastuvat myös uusiin investointeihin. Volvolla ympäristöstä huolehtimiseen kuuluvat kuorma-autojen matalien päästöjen ohella kaikkien sen verkoston rakennusten energian kulutuksen ja päästöjen minimointi.

Käyttöauton uusi toimipiste Vaasassa on osa laajaa investointiohjelmaa, jonka mukaan Volvo panostaa yhdessä jälleenmyyjäpartnereidensa kanssa 55 miljoonaa euroa toimitilojen kehittämiseen. Investointeja tehdään yhdelletoista paikkakunnalle ja niiden myötä Volvon verkosto aikoo rekrytoida palvelukseensa sata uutta ihmistä, joista puolet tulee täysin uusiin työpaikkoihin.

Lue seuraavaksi