Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo FM Electric Kylmästi Paras Oy:lle lämpötilahallittuihin kuljetuksiin

Minna Lindeqvist, Henna Virkkunen ja Jani Närhi

Artikkelikuva: Vasemmalta Minna Lindeqvist, Henna Virkkunen ja Jani Närhi


Volvo Trucks luovutti raskaan FM Electric -sähkökuorma-auton Kylmästi Paras Oy:lle Kuljetus 2023 -messuilla. Luovutuksessa oli mukana myös europarlamentaarikko Henna Virkkunen, joka toi terveiset Euroopan parlamentista ja kertoi liikenteen vihreästä siirtymästä. 

Täyssähköinen Volvo FM Electric -vetoauto luovutettiin lämpötilahallittuihin kuljetuksiin erikoistuneelle Kylmästi Paras Oy:lle Kuljetusmessuilla Jyväskylässä. Auto saa kesän aikana peräänsä täyssähköisen perävaunun, minkä jälkeen se aloittaa liikennöinnin pääkaupunkiseudun ja Riihimäen välillä.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Kylmästi Parhaan kanssa. Molemmilla yhtiöillämme on hyvin kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet ja yhteistyö on tapa saavuttaa ne. Sähkökuorma-automme ovat päästöttömiä ja tarjoavat hiljaisuudellaan erinomaisen työympäristön kuljettajalle”, kertoo Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Kylmästi Paras haluaa olla toimialansa edelläkävijä. Volvo FM Electric on konkreettinen osoitus yrityksen vastuullisuusteoista.

Kuljetus 2023

”Meidän vastuullisuusohjelmamme teemana ja punaisena lankana on nimenomaan arkivastuu. Me uskomme siihen, että puhtaampi tulevaisuus vaatii aitoja arjen tekoja”, sanoo Minna Lindeqvist, Kylmästi Paras Oy:n operatiivinen johtaja. 

EU-tasolla on kovat tavoitteet vauhdittaa maantieliikenteen sähköistymistä. EU:n komission esityksen mukaan valmistajien CO2-raja-arvoja kiristettäisiin niin, että EU:n tasolla vuodesta 2030 lähtien uusien raskaiden ajoneuvojen päästöt vähenisivät 45 prosenttia, vuodesta 2035 lähtien 65 prosenttia ja vuodesta 2040 lähtien 90 prosenttia verrattuna vuoden 2019 tasoihin.

Luovutustilaisuudessa Kuljetusmessuilla europarlamentaarikko Henna Virkkunen onnitteli Kylmästi Parasta ennakkoluulottomuudesta investoida uuteen teknologiaan.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman sarjatuotannossa olevia täyssähkökuorma-autoja, jotka palvelevat hyvin monenlaisia kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä. Volvo Trucksin globaali tavoite hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä on EU:n tavoitteita vieläkin kunnianhimoisempi. Yhtiön tavoitteena on, että vuonna 2030 puolet kaikista sen myymistä uusista kuorma-autoista on sähkökäyttöisiä.Lue seuraavaksi