Uutiset

Autot

Voitelukeskus vauhdissa

Vuonna 1978 perustettu Voitelukeskus Tonttila Oy Ltd on kasvanut vuosien mittaan lähes 30 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Menestyksen takana on laadukkaiden tuotteiden lisäksi tinkimätön palveluasenne sekä jatkuva tiedon jakaminen asiakkaille.

Voitelukeskuksessa katse on aina kauas tulevaisuuteen ja viimeisimpänä investointina Pirkkalaan on valmistunut uusi lähes 600 neliön varastotila. Neliöt tulevatkin tarpeeseen, sillä yrityksen valikoimaan on tullut runsaasti uutuuksia, kuten Motul-voiteluaineet ja oman osansa muutokseen tulee varmasti aikaansaamaan myös Ruotsiin keväällä avattava tytäryhtiö. Voimakkaan tukijalan kasvulle ja kansainvälistymiselle antaa Voitelukeskuksen voimakas panostus palveluihinsa sekä tuotevalikoimaan. Teknisen osaamisen ja myyjien ammattitaidon kautta asiakaskunta tietää, että Voitelukeskukselta saa aina parhaiten tarpeisiin soveltuvat tuotteet kilpailukykyiseen hintaan. Henkilökunnan osaamista on päivitetty koulutusten kautta ja rekrytointien kautta mukaan on saatu myös uutta idearikkautta muilta aloilta.

Ammattitaitoa metsäkonepuolelta

Viime vuonna Voitelukeskuksen riveihin liittyi pitkän linjan metsäkonepuolen ammattilainen Keijo Ojala. Ojala on oppinut nopeasti talon tavoille ja vaikka Voitelukeskus oli hänelle entuudestaan tuttu, on alan tekninen kehitys yllättänyt hänet positiivisesti. ”Ala on erittäin monipuolinen ja Voitelukeskuksen henkilökunnan tietomäärä sekä osaamistaso ovat vakuuttaneet. He osaavat tuotteensa ominaisuudet miltei ulkoa ja samaan olen pyrkinyt myös itsekin”, kertoo Ojala. ”Asiakkaina on niin kuljetuspuolen, maarakennusalan, metsäkoneiden kuin metalliteollisuuden yrityksiä, joten tuotteiden parhaat soveltuvuudet tulee osata tarkoin. Haluamme muistuttaa asiakkaitamme, että   he varmistavat voiteluaineiden laadun vastaavan koneenvalmistajien vaatimuksia. Meillä nämä  luokitukset tunnetaan ja toimimme niitä seuraten. Halvalla suoritettu huolto voikin tulla yllättävän kalliiksi pitkässä juoksussa”, korostaa Ojala.

Tehokkuutta uusien tilojen kautta

Voitelukeskus Tonttilan laajennuksessa uusittiin varasto- ja lastaustoiminnot sekä päivitettiin rakennuksen ulkoasua. ”Voitelukeskuksen toiminnan ja tavaravirtojen kasvaessa uudet investoinnit mahdollistavat entistä nopeamman ja toimintavarmemman logistiikan. Tämä onkin tarpeen, sillä toimitamme yli 150 asiakastilausta vuorokaudessa ja vuositasolla puhutaan noin viiden miljoonan kilon toimitusmäärästä”, kertoo varastopäällikkö Aukusti Nikkanen.

Voitelukeskuksen pääyhteistyökumppanina toimituksissa on jo kymmenen vuoden ajan ollut Posti ja Nikkanen on hyvin tyytyväinen palvelun toimivuuteen. ”Rikkoutumisten määrä on aina ollut hyvin alhainen ja nopeuden kautta pystymme takaamaan toimitukset seuraavalle päivälle”, jatkaa Nikkanen.

Kasvava tuoteperhe

Voitelukeskus on aina tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja esimerkiksi Petro-Canadan voiteluaineet, Comet-voiteluaineet sekä Fleetguardin suodattimet ovat muodostuneet laadun käsitteiksi vaativissa työtehtävissä. Myös oma tuotekehitystyö on osoittanut toimivuutensa. ”Yhteistyössä Petro-Canadan kanssa kehitettyä niveltappirasvaa käytetään laitteissa ja koneissa joka puolella maailmaa. Lisäksi olemme kehittäneet hydrauliikkalaitteita varten ympäristöystävällisen mäntyöljyn”, kertoo toimitusjohtaja Mika Tonttila.

Viime syksynä yrityksen valikoimaan liittyivät myös Motul-voiteluainetuotteet, joiden laadukkuus ja hyvä maine täyttävät Voitelukeskuksen korkeat kriteerit. ”Motulin kautta saamme tuotteet kevyenkaluston moottoriöljyihin, käsittäen autot ja moottoripyörät jatkaa  Tonttila.”

Cougar Lubricants Finland Oy

Voitelukeskuksen täysin omistama tytäryhtiö tuo maahan ja myy laadukkaita, vaativiin olosuhteisiin tarkoitettuja Cougar-  ja Gazprom-voiteluaineita. Cougar Lubricants Finland Oy:n yhteystiedot ovat samat kuin Voitelukeskus Tonttilan.

Tytäryhtiö Ruotsiin

Voitelukeskus ottaa myös merkittävän askeleen kansainvälistymisen suuntaan, kun 1.4 Ruotsiin avataan yrityksen omistama tytäryhtiö, jonka virallinen nimi julkaistaan lähiaikoina. ”Uusi yritys tulee toimimaan Petro-Canadan tuotteiden virallisena Ruotsin maahantuojana ja voimakas lanseeraus aloitetaan toukokuussa Arlandan alueella pidettävässä alan merkittävässä messutapahtumassa”, päättää Mika Tonttila.

Lue seuraavaksi