Uutiset

Kuljetuskalusto

Vistema aloitti Iveco -huoltajana

Vantaalle, Kehä III:n varteen ja lentoaseman logistiikka-alueen välittömään läheisyyteen kohta vuosi sitten asettunut Vistema Oy on vakiinnuttanut asemansa hyötyautojen kunnossapidon saralla. Perinteikäs toimija on aloittanut nyt myös valtuutettuna Iveco-huoltokorjaamona.

Reilun parinkymmenen vuoden ajan ammattiautoilijoita palvellut Vistema Oy on viimeisen vuoden aikana laajentanut palveluvalikoimaansa ja nyt Vantaalla Robert Huberin tiellä sijaitsevissa tiloissa huolletaan ja korjataan ammattikäyttäjien kalustoa puskurista puskuriin.

 Ajopiirtureiden huolloista ja korjauksista tunnettu yritys on kasvattanut osaamistaan ja laitekantaa määrätietoisella tavalla ja huhtikuussa yrityksessä astuttiin jälleen uuteen aikaan; Monimerkkikorjaamoperiaatteella toiminut piste aloitti valtuutettuna Iveco-huoltopisteenä.

”Kokemuksemme perusteella Iveco on tuotteena erittäin hyvä ja kanta Suomessa antaa meille mahdollisuuden kasvaa tällä haastavaksikin tiedetyllä sektorilla”, summaa liiketoimintajohtaja Matti Kuokkanen  (vas.) kesäisten avointen ovien päivien aikana. 

Visteman Matti Kuokkanen ja Ivecon Pasi Gerpe sekä Raimo Haavikko uskovat uuden huoltopisteen auttavan asiakastyytyväisyyden kasvattamisessa.

Iveco Finland Oy:n Pasi Gerpe ja Raimo Haavikko myhäilevät tyytyväisyyttään kertoessaan uuden sopimuskorjaamon mukanaan tuomista mahdollisuuksista.

”Jälkimarkkinointi on nykyisin erittäin tärkeässä asemassa, joten haluamme tarjota pääkaupunkiseudulla toimiville Iveco-autoiljoille vaihtoehtoja kaluston huoltoon. Visteman sijainti on erittäin keskeinen, onhan ympärillä huomattava määrä logistiikkaan liittyviä toimijoita sekä kalustoa”, summaa Raimo Haavikko, jonka mukaan huhtikuussa alkaneella yhteistyöllä saadaan uuden vaihtoehdon ohella myös lisää huoltokapasiteettia.

Haavikon mukaan Vistema Oy palvelee asiakaskuntaa paitsi huolloissa ja korjauksissa, myös varaosamyynnissä sekä ajoneuvojen varustelussa. Visteman palveluvalikoima kattaa koko Iveco-malliston keveimmästä Dailystä aina raskaimpaan Trakkeriin ja Stralikseen saakka. Palvelutason takaamiseksi henkilökuntaa on koulutettu merkin asettamien vaatimusten mukaan ja myös varaosavaraston kokoa on kasvatettu.

”Jokainen toimipiste tilaa ja huolehtii varaosistaan itsenäisesti suoraan Saksan keskusvarastolta, jolloin toimitusaika saadaan pidettyä lyhyenä”, muistuttaa Haavikko.

Kymmenkunta työntekijää työllistävä toimipiste nielaisee sisäänsä kerralla neljästä viiteen autoa, joskin käytössä olevat tilat tulevat kaksinkertaistumaan vielä tulevan syksyn aikana.

Toimintaa Vantaalla vetävän Matti Kuokkasen mukaan uuteen toimipisteeseen viime vuonna muuttanut Vistema Oy on saavuttanut asiakkaiden joukossa varsin myönteisen vastaanoton.

”Olemme ottaneet toimintamme lähtökohdaksi asiakaslähtöisyyden, sillä viime kädessä asiakas maksaa meidän jokaisen palkan”, summaa Kuokkanen, jonka mukaan yllättäviin matkan keskeytymisiin on voitava vastata nopeasti. 

”Vara-autoista on luovuttu jo aikaa sitten, joten rikkoutunut auto on saatava takaisin tien päälle nopeasti. Suuri osa asiakaskunnastamme toimii elintarvikekuljetusten parissa, jolloin toimitusvarmuudella on iso merkitys. Lähtökohtaisesti auto pyritään saamaan nopeasti takaisin tien päälle tuottavaan työhön”, summaa Kuokkanen, jonka mukaan huoltotoiminnassa on vaikea kilpailla hinnalla.

”Laatu ja palvelu ovat meidän resepti”, päättää Kuokkanen muistuttaen lopuksi pitkistä aukioloajoista sekä syksyllä kalustoon liitettävästä huoltoautosta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi