Uutiset

Kuljetuskalusto

VISTA-voitto Team Harjulle

VISTA 2015-2016 -kilpailun finaali järjestettiin 31.5.–1.6. Kilpailu on tarkoitettu maailmanlaajuisen Volvo kuorma- ja linja-autokorjaamoverkoston henkilökunnalle. Hallitseva maailmanmestarijoukkue Team Harju, Volvo Truck Center Tampereelta voitti kilpailun toistamiseen. Voiton takasi erinomainen tiimityö ja luova ongelmanratkaisukyky.

Vuoden VISTA-kilpailun (Volvo International Service Training Award) voittajat julkistettiin 1. kesäkuuta järjestetyllä gaalaillallisella. Maailman paras Volvo-kuorma- ja linja-automekaanikkojoukkue on Team Harju, Suomi.

”Tämä on uskomatonta. Olen erittäin ylpeä ja iloinen joukkueeni puolesta”, sanoo Immo Harju, Team Harjun joukkueenjohtaja. ”VISTA on aina erittäin tiukka kilpailu. Jos haluaa menestyä, täytyy kehittyä ja oppia joka päivä. Jopa maailmanfinaalissa olemme oppineet uusia asioita – joten voitto toistamiseen on kerrassaan hämmästyttävää.” Harjun lisäksi joukkueeseen kuuluvat Juha Keskifrantti, Jesse Laukkanen ja Atte Almonkari.

Kilpailun ensimmäisen osan kolme teoriakierrosta järjestettiin syyskuussa ja marraskuussa 2015 sekä helmikuussa 2016. Parhaat joukkueet etenivät huhtikuussa järjestettyihin aluevälieriin, joista 32 joukkuetta pääsi Göteborgissa 31.5.–1.6. järjestettyihin loppukilpailuihin.

VISTA-kilpailussa on vain voittajia. Kilpailun tärkein tehtävä on osaamisen kehittäminen. VISTA:n tärkein tavoite on kehittää ja parantaa kilpailijoiden osaamista, taitoja ja yhteistyökykyä. Tämä puolestaan parantaa entisestään työn laatua korjaamoissa eri puolilla maailmaa. Viime kädessä tämä tarkoittaa, että VISTA-kilpailu parantaa asiakaspalvelun tasoa ja asiakastyytyväisyyttä.

”VISTA-kilpailun avulla haluamme näyttää, kuinka paljon arvostamme ahkeraa työtä, joita korjaamoissamme eri puolilla maailmaa tehdään. Näin voimme investoida myös asiaan, jota asiakkaamme arvostavat yli kaiken – ensiluokkaiseen palveluun”, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson.

VISTA 2015-2016 -kilpailun lopputulokset

1. sija: Team Harju, Suomi
2. sija: Zarren 1, Belgia
3. sija: de Fietsemakers, Alankomaat

Paras ryhmähenki: Swissta, Sveitsi
Paras tulokas: Riga, Latvia

VISTA lyhyesti

VISTA on kilpailu, joka on tarkoitettu maailmanlaajuisen Volvo kuorma- ja linja-autokorjaamoverkoston henkilökunnalle. Se on lajissaan maailman suurin kilpailu, ja siihen osallistuu yli 18 000 henkilöä 96 maasta. Ensimmäinen kilpailu käytiin vuonna 1957 Ruotsissa. Sittemmin siitä on muodostunut joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen tapahtuma. VISTAn tärkein tavoite on kehittää ja parantaa työntekijöiden osaamista, taitoja ja ryhmätyökykyä sekä näin parantaa korjaamoissa tehtävän työn laatua. Viime kädessä VISTA-kilpailu parantaa asiakaspalvelun laatua ja asiakastyytyväisyyttä.

Kussakin joukkueessa on 2–4 henkeä. Kilpailu käynnistyy kolmella teoriakierroksella, joiden kysymyksiin joukkueet vastaavat omissa korjaamoissaan. Kierroksen jälkeen parhaat joukkueet etenevät aluevälieriin, joista 32 joukkuetta etenee edelleen Ruotsin Göteborgissa järjestettäviin loppukilpailuihin. Korjaamohenkilökunnalla tarkoitetaan työn vastaanotossa toimivia henkilöitä, työnjohtajia, varaosahenkilöstöä, teknikkoja ja mekaanikkoja.

www.volvotrucks.fi

Lue seuraavaksi