Uutiset

Kuljetuskalusto

Viidessadas Volvo Pro X -sora-auto valmistui

Volvo Pro X -sora-autoja

Volvo Trucks on uranuurtaja heti käyttöön valmiiden kuorma-autojen valmistamisessa ja kehittämisessä – Volvo Pro -maansiirtoautojen osalta nyt jo yli 500 käyttövalmiin sora-auton kokemuksella. Tehdastilattavien kuorma-autojen lisäksi Volvo Trucksin valikoimaan kuuluu Suomen oloihin suunniteltuja ja Volvon asiantuntijoiden valmiiksi kuljetustehtäviin optimoimia kuorma-autoja usealle eri toimialalle.

Volvo Trucksin kuorma-autotarjontaan on jo viimeisimmän 20 vuoden ajan kuulunut tehdastilattavien autojen ohella monipuolinen valikoima heti käyttöön valmiita, valmiiksi tiettyyn ajotehtävään optimoituja kuorma-autoja. Suoraan ajoon valmiita Volvo Pro -konseptiautoja on tarjolla puu-, maito-, sora-, koukku- ja jakeluautoiksi. Ensimmäinen Volvo Pro -konseptin mukainen Pro City -jakeluauto valmistui jo vuonna 2000.

Volvo Pro -kuorma-autot ovat Suomen oloihin suunniteltuja ja Volvon asiantuntijoiden optimoimia kuorma-autoja, joihin on valmiiksi valittu parhaiten eri ajotehtäviin sopivat rakenteelliset osat. Asiakkaan tarvitsee valita ainoastaan ohjaamomalli, moottoriteho, vetotapa ja akselistorakenne.

Viidessadas Volvo Pro X -sora-auto valmiina toimitettavaksi

Volvo Pro X -sora-auto on maansiirtoautojen suunnannäyttäjä, jossa yhdistyvät laadukkuus, kestävyys, polttoainetehokkuus ja viimeisin tekniikka. Volvo Pro X -kuorma-auto on varustettu joko ilma- tai lehtijousitetulla taka-akselistolla ja siinä on vankka, jo tehtaalla tuplarungolla varustettu alusta. Nämä ominaisuudet tekevät siitä riittävän jäykän ja tukevan suurimmillekin painoille.

Volvo Pro X -sora-auton päällirakennustyö tehdään aina HF-Autohuolto Oy:llä Riihimäellä. Siellä sora-auton päällirakennustyö on hioutunut huippuunsa nyt jo yli 500 sora-auton kokemuksella. HF-Autohuolto Oy on vastannut Volvo Pro X -maansiirtoautojen päällirakentamisesta alusta alkaen.

Korvaamattomana tukena päällirakennuksen kehitystyössä on alusta alkaen toiminut suurta asiantuntijuutta, todellisia käyttökokemuksia ja käytännön ehdotuksia antaneet sitoutuneet asiakkaat, joille HF-Autohuollon toimitusjohtaja Harri Frankberg on kiitollinen.

Volvo Pro X -sora-autoja on valmistunut jo 500 kappaletta.

HF-Autohuollosta on juuri valmistunut viisi uutta ”500-sarjan” Volvo Pro X -sora-autoa, joista kaksi on varustettu tienhoitovarustuksella. Nämäkin autot ovat nyt luovutettavissa asiakkaille soran kuljetuksiin ja teitä auraamaan. ”500-sarjan autojen kunniaksi tuotantosarjan 500.–510. autot on varustettu pienillä extrayllätyksillä”, toimitusjohtaja Harri Frankberg lupailee.

HF-Autohuolto on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka työllistää 76 työntekijää. HF-Autohuolto Oy:n palvelutarjontaan kuuluu laadukkaat Volvo ja Renault Trucks -kuorma-autojen korjaamopalvelut. Lisäksi HF-Autohuolto Oy on erikoistunut maansiirto-, tienhoito- ja tieturva-autojen päällirakenteiden valmistukseen sekä raskaan kaluston kolarikorjauksiin, rungonoikaisuihin ja rengaspalveluihin. HF-Autohuollolla työskentelevä Pro X sora-autojen ”isäksi” tituleerattu Martti Pullinen on omistanut ison osan työelämäänsä Pro X -autojen päällirakenteen kehittämiselle.

Saumaton yhteistyö päällirakentamisessa

Toimitusjohtaja Harri Frankberg on erittäin tyytyväinen Volvo Finlandin ja oman yrityksenä väliseen yhteistyöhön. Pro X -sora-autoihin valittavissa oleva nouseva kakkosakseli on ominaisuus, joka on kehitelty HF-Autohuollolla ja on kokonaisuudessaan riihimäkeläistä käsityötä. Muun muassa ilmajousitetun kakkosakselin nostaminen ja siihen liittyvä kehitystyö ei olisi ollut mahdollista ilman hyvää ja tiivistä yhteistyötä niin Volvo Finlandin maahantuonnin kuin tehtaankin kanssa. ”Yhteistyö on kehittävää ja eteenpäin vievää”, kuvailee Harri Frankberg.

”HF-Autohuolto Oy on ollut luotettava yhteistyökumppani päällirakentamisessa alusta alkaen. Sieltä saadaan parhaat sora-autot kotimaisella osaamisella Suomen oloihin suunniteltuina. HF-Autohuollon henkilökunta tekee päällirakennustyön aina viimeisen päälle hienosti, suurella ammattiosaamisella ja sitoutumisella työhönsä”, kommentoi Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen yhteistyöstä.

Lue seuraavaksi