Uutiset

Kuljetuskalusto

Veho osti hyötyajoneuvoliikkeen Ruotsissa

Suomen suurin autoalan yritys Veho jatkaa toimintansa laajentamista Ruotsissa. Veho on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa Auto-Centrum -hyötyajoneuvoliikkeen Västeråsin kaupungissa.

Liiketoiminta Västeråsissa koostuu Mercedes Benz ja Isuzu-hyötyajoneuvojen myynnistä. Auto-Centrumin 24 työntekijää siirtyvät Vehon palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.

Kaupan myötä Vehon asema Ruotsissa vahvistuu ja toiminta laajenee henkilö- ja pakettiautoista raskaisiin ajoneuvoihin. Nykyään Veho keskittyy Ruotsissa yksinomaan Mercedes-Benzin jälleenmyyntiin. Veho myykin Ruotsin Mercedes-Benzien osalta jo noin 12,8 % henkilöautoista, 13 % pakettiautoista ja 7 % kuorma-autoista.

”Olemme tyytyväisiä, että pääsemme laajentamaan toimintaamme Ruotsissa raskaisiin ajoneuvoihin. Västerås on Tukholman läheisyydessä oleva kasvava alue ja uskomme, että tulevaisuuden kehitys jatkuu positiivisena. Auto-Centrum on alueellaan tunnettu ja arvostettu liike, jolla on vakiintunut asiakaskunta. Näemme nykyisessä liiketoiminnassa paljon kehityspotentiaalia”, toteaa Veho Bilin toimitusjohtaja Metin Basberber.

Veho aloitti toimintansa Ruotsissa kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2008 Ruotsin osuus yhtiön liikevaihdosta oli kaksi prosenttia, yhteensä 40 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 Ruotsin liikevaihto oli noussut jo 191 miljoonaan, mikä oli 15 prosenttia Vehon liikevaihdosta. Viime vuonna Veho työllisti Ruotsissa 222 henkilöä Tukholmassa, Karlstadissa ja Örebrossa. Taustalla on voimakkaat investoinnit kasvuun: esimerkiksi marraskuussa 2017 Kungens Kurvan liikkeen yhteyteen avattiin pakettiautoihin keskittyvä Van ProCenter-liike, tammikuussa 2018 käynnistyi uuden suurmyymälän rakentaminen Tukholman Nackaan.

”Auto-Centrumin hankinta on jälleen yksi tärkeä etappi kasvupolullamme Ruotsissa. Kymmenen vuoden sinnikkään työn jälkeen olemme hyvissä asemissa ja tavoittelemme jatkossakin vakaata kasvua”, sanoo Vehon ulkomaiden liiketoiminnoista vastaava johtaja Kenneth Nyman.

”Olemme tyytyväisiä, että Auto-Centrumin uudeksi omistajaksi tulee arvostettu suomalainen perheyritys Veho, joka jatkaa liiketoiminnan kehittämistä. Kaupan myötä asiakkaillemme tarjottava palvelu laajenee ja uusia mahdollisuuksia avautuu henkilökunnallemme”, sanoo Auto-Centrumin myynyt omistaja Jan Carlsson.

Lue seuraavaksi