Uutiset

Kuljetuskalusto

Vaihdokit jonoon, järjestykseen

Vaihtoautokaupan hallinta on olennainen osa automarkkinoilla menestymistä. CT Finlandin automyyjät päättivät tarttua vaihtoautokauppaan aikaisempaa keskitetymmällä toimintamallilla.

”Kaikki vaihtoautomme löytyvät jatkossa täältä Lappeenrannasta”, pohjustaa tuotepäällikkö Tapani Lamberg, jonka mukaan Lappeenranta valikoitui vaihtoautokeskuksen toimipisteeksi paljolti liikenteellisistä syistä.

”Lappeenranta sijaitsee hyvien liikenneyhteyksin varrella. Venäjälle on nopeat maantieyhteydet kuutostietä pitkin, eurooppalaiset asiakkaat taasen pääsevät vaihtoautojen luo ilmateitse Lappeenrannan lentokentän ansiota”, jatkaa Lamberg.

Ulkomaan yhteydet ovat varsin tärkeitä tekijöitä 2010-luvun autokaupassa. Venäjä on rajattomine mahdollisuuksineen potentiaalinen markkina-alue, joka pitää sisällään myös merkittävän määrän epävarmuustekijöitä. Vastoin yleistä luuloa, ei itärajan yli vielä loppuun ajettua kalustoa.

”Tällä hetkellä Venäjälle on mahdollista viedä korkeintaan viiden vuoden ikäisiä ajoneuvoja”, tietää Lappeenrannan toimipisteestä vastaava Madis Kollak.

CT Finlandin yhtenä vahvuutena vaihtoautokapassa on läheinen yhteistyö konserniin kuuluvan, vuosittain lähes 1000 käytettyä autoa myyvän Cosmo Exportin kanssa.

”Kaikki vaihdokkimme löytyvät myös Coamo Exportin tietokannasta ja tämä auttaa varsinkin iäkkäämpien, ajokkien myynnissä”, tietää Lamberg, jonka mukaan kaikki Cosmo Exportin vaihdokit ovat niin ikään suomalaisasiakkaiden ulottuvilla.

”Tällä hetkellä yhteisessä tietokannassa on noin 200 ajoneuvoa, joista noin neljännes on suomalaisvaihdokkeja”, laskee Janne Laaksonen, Lappeenrannan DAF-myyjä.

Autoja, mutta myös palvelua

CT Finland on toiminut Lappeenrannassa Harapaisentiellä kohta kahden vuoden ajan. Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevassa toimipisteessä tehdään autokauppaa ja huolletaan autoja merkistä riippumatta, mutta tehdään siellä myös vaihtoautokunnostuksia ja tarpeen vaatiessa päällirakenneasennuksia.

”Korjaamossamme työskentelee kaksi asentajaa, jotka työtilanteen salliessa tekevät vaihtoautojen kunnostuksia ja huoltoja. Oma korjaamomme yhdessä laajan piha-alueen kanssa olivat syitä, jotka osaltaan myötävaikuttivat vaihtoautotoiminnan tuomisesta tänne”, mainitsee Laaksonen.

CT Finlandin vaihtoautovalikoima koostuu moneen ajotehtävään soveltuvista ajokeista. Laaksosen mukaan nyt kysytään lähinnä vaihtolava-autoja sekä maansiirtäjiä, jakeluautojen kysyntä taasen on hyvin pientä.

”Uudehko, vähän ajettu vaihdokki kiinnostaa suomalaisia asiakkaita, vanhemmille tuloksentekijöille sen sijaan löytyy asiakas useimmiten lähempänä päiväntasaajaa”, summaa Laaksonen tämän hetken markkinatilannetta.

Taloustilanteesta johtuen kaluston vuokraaminen on aikaisempaa yleisempää.

”Tälläkin hetkellä meillä on vuokralla useita ajokkeja, useimmat rekanvetureita. Lyhimmillään vuokra-aika lasketaan päivissä, mutta osa kalustosta on asiakkaan käytössä kuukausien ajan”, selventää Kollak vuokraamisen sielunelämää.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi