Uutiset

Kuljetuskalusto

Uutuudet esiteltiin Sandvikin Kivipäivillä

Sandvikin keväisillä Kivipäivillä esiteltiin uutuuslaitteita ja innovatiivisia ratkaisuja kaivos- ja urakointiteollisuuteen. Päivän aikana asiakkailla oli mahdollisuus tutustua laitteiden monipuolisiin ominaisuuksiin, jälkimarkkinavalikoiman uutuuksiin sekä digitaalisiin palveluihin.  Tapahtuma järjestettiin Sandvikin Nokian toimipisteessä. Kivipäivillä juhlistettiin useita laiteluovutuksia, sillä YIT Infra oy:lle, Kalliorakennus-Yhtiöt oy:lle ja Pöljän pommi ja pamaus oy:lle luovutettiin juhlallisin menoin uudet Sandvik-laitteet. 

Sandvik CH660-kartiomurskain YIT Infra oy:lle

CH660 on tehokas toisen ja kolmannen vaiheen murskain, jossa on valmistajan mukaan edistyksellisiä automaatio-ominaisuuksia. Murskaimeen on saatavilla laaja kammiovalikoima, mikä mahdollistaa sen sopivuuden erilaisiin työkohteisiin ja sovellutuksiin. Sandvikin lupaamana murskaimessa on helppo iskunsäätö. CLP-kammio ja pitkä akselinsäätövara varmistavat korkean kapasiteetin tuotannossa. Murskaimen järeä rakenne maksimoi sen käyttöiän. ”CH660 on todella monipuolinen murskain, ja sen helppo huollettavuus tukee parasta käytettävyyttä ja tuottavuutta”, luvataan Sandvikilta.

Tapahtumassa luovutettiin juuri edellä mainittu CH660-murskain YIT Infra oy:lle. Tekninen johtaja Petri Ruostetoja kertoi kiinnostavan tarinan laitevalinnasta ja mobiilimurskainten historiasta Suomessa. 80-luvulla on kehitetty ensimmäiset mobiilimurskausyksiköt ja nämä murskaimet saivat silloin lempinimekseen Buick, sillä ne olivat yhtä luotettavia toiminnassaan. Kivipäivillä luovutettu CH660-murskain tullaan asentamaan pyöräalustaiseen jälkimurskausvaunuun. Uusi laite on jo saanut nimekseen Super-Buick: tulossa on isompi, parempi ja tehokkaampi laitos kuin koskaan.

YIT Infran Petri Ruostetoja ja Sandvikin Pekka Jauhiainen kohottivat maljoja CH660:n murskaavalle menestykselle.

Sandvik DT1131i-tunnelijumbo Kalliorakennus-Yhtiöt oy:lle

DT1131i-tunnelijumbo on suunniteltu maanalaisten tilojen ja tunneleiden louhintaan.

”Laitteessa yhdistyvät louhintatarkkuus, luotettavuus, käyttäjäystävällisyys ja turvallisuus. Tunnelijumbon edistyksellinen porausteknologia ja älykkäät automaatiotoiminnot varmistavat porauksen nopeuden ja tarkkuuden”, toteaa Sandvikin teksti. Koko louhintaprosessia voidaan optimoida Sandvikin iSURE-ohjelmistolla.

Kivipäivillä juhlistettiin DT1131i-jumbon laiteluovutusta Kalliorakennus-Yhtiöt oy:lle. Toimitusjohtaja Jukka Halonen kertoi luovutuksen yhteydessä perusteita heidän laitevalinnalleen. Halonen kehui laitteen louhintatarkkuutta, tehokkuutta sekä Sandvikin toimivia huolto- ja varaosapalveluita. Nämä kaikki ovatkin keskeisiä, sillä Kalliorakennus toivoo laitteelle parhaan käytettävyyden ja toimivuuden useiden projektien ajan. ”Sandvikilla on erittäin toimivat huoltopalvelut. Se on meille tärkeää, sillä laitteen on kestettävä vähintään kymmenen vuotta ja toimittava tehokkaasti joka päivä”, summasi Halonen haastattelussa.

Sandvikin Ari Laitinen, Kalliorakennuksen Jukka Halonen ja Sandvikin Juha Kukkonen tyytyväisinä DT1131i -tunnelijumbon luovutuksessa.

Sandvik Commando DC130Ri Pöljän pommi ja pamaus oy:lle

Commando DC130Ri on valmistajan mukaan pieni ja ketterä porauslaite. Se on kauko-ohjattava, helposti siirreltävä, nelivetoinen porauslaite, joka on suunniteltu 22–45 millimetrin reikien poraukseen.

”Helppo huollettavuus, väyläohjaus ja porauslaitteen älykkäät ominaisuudet varmistavat parhaan tuottavuuden ja käytettävyyden vaihtuvissa työmaaoloissa. Commando DC130Ri soveltuu erilaisiin louhintakohteisiin, kuten infrarakentamiseen, perustusten poraukseen sekä kanaalinlouhintaan”, kerrotaan Sandvikilta.

Ensimmäiset Commando-sarjan porauslaitteet tulivat markkinoille jo 30 vuotta sitten. Vuosien tuotekehityksen ja käytännön kokemusten ansiosta porauslaite vastaa todella hyvin asiakkaiden ja louhinnan alan vaatimusten tarpeita. Kivipäivillä luovutettiin uusi Commando DC130Ri Pöljän pommi ja pamaus oy:lle.  Toimitusjohtaja Ari Roivainen kertoi, että heillä on vuosien kokemus Commandoista. Tapahtumassa luovutettu laite on jo yrityksen kahdeksas, mikä kertookin heidän tyytyväisyydestään porauslaitteeseen. Hyvät kokemukset edellisistä Commandoista, niiden toimintavarmuudesta ja luotettavuudesta olivat laitehankinnan perusteina.

Joanna Kuvaja haastatteli Sandvikin Juuso Aaltoa (vas.) Commando DC130Ri-porauslaitteen ominaisuuksista ja asiakas Ari Roivaista laitehankinnan perusteista.

Lue seuraavaksi