Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi raskaan kaluston yleiskorjaamo Pohjois-Savoon

Blue Truck Service syntyi, kun 20 yhdistelmän kuljetusliike Blue Cargo Oy tarvitsi kalustonsa huoltamiseen, korjaamiseen ja rakentamiseen suuremmat tilat. Blue Truck Service Oy on neljän sisaruksen pyörittämä yritys: vanhin veli Jari on toimitusjohtaja, Marko on korjaamopäällikkö ja nuorin veli Samuli toimii asentajana sekä heidän siskonsa Sari vastaa taloushallinnosta.

Oman ja ulkopuolisen raskaan kaluston tarpeita varten päätettiin perustaa erillinen yritys ja rakentaa sille tilat. ”Paikka löytyi 5-tien tuntumasta Leppävirran Nesteen läheisyydestä. Läpiajettavien hallien ja väljän pihan ansiosta paikka on helppokulkuinen raskaalle kalustolle”, kertoo korjaamopäällikkö Marko Kuohukivi. Avajaisia vietettiin viime joulukuun alussa.

Kuohukivi näkee markkinoilla selvän tarpeen tällaiselle monimerkkikorjaamolle, josta saadaan pika-apua myös virka-ajan ulkopuolella. ”Merkkikorjaamot ovat hinnoitelleet itsensä varsin korkealle. Pieni ja joustava organisaatiomme pystyy tarjoamaan samat palvelut merkkikorjaamoja edullisemmin. Koska olemme itse myös kuljetusyrittäjiä, ymmärrämme täysin kaluston toimivuuden tärkeyden ja palvelujen saatavuuden ajankohdasta riippumatta.”

Uusi rakennus käsittää toimisto- ja lepotilat, rengasvaraston, pesuhallin sekä varsinaisen korjaamohallin, jossa on kaksi läpiajettavaa linjaa täyspitkille yhdistelmille. Toinen linja on varustettu huoltokuilulla.

Erillinen pesuhalli toimii itsepalveluperiaatteella. ”Monet haluavat pestä itse autonsa. Toisaalta, kun työvoima on kallista, itsepalvelu on huomattavan edullinen tapa pestä auto”, kertoo Kuohukivi.

Kuljettajan oloihin on kiinnitetty huomiota tiloja suunnitellessa. Lepotilassa on suihku ja sauna sekä keittiö ja makuuhuone, joten myös yöpyminen onnistuu tarvittaessa. Lisäksi Neste-huoltamon ravintolapalvelut ovat lyhyen kävelymatkan päässä, joten huoltoajan voi käyttää tehokkaasti myös kuljettajan huoltamiseen.

Erityisosaamista

Päällirakenteista Blue Truck Servicellä on vankka kokemus, sillä esimerkiksi kaikki kuljetusliikkeen avonaiset päällirakenteet on tehty omana työnä. ”Meitä ovat työllistäneet päällirakennevaihdot, mutta myös kolarikorjauksia teemme säännöllisesti. Usein kunnostamme vanhan perävaunun rungon, saatamme kaventaa kuormatilaa tai rakentaa kokonaan uuden avonaisen päällirakenteen siihen. Nosturiasennuksia sekä niiden vaatimia rungon vahvistustöitä on myös tehty. Uudessa hallissamme on järeä siltanosturi näitä töitä helpottamaan.”

Koulutukseltaan korjaamopäällikkö Marko Kuohukivi on sähköasentaja ja siten hän on erikoistunut sähköisien ongelmien ratkontaan. ”Tyypillisiä ovat ABS- ja EPS-viat, joihin löytyy apu täältä. Voimme jo yleismittarin avulla ratkaista useimmat tämän tyyppiset ongelmat”, kertoo näihin asioihin kurssit käynyt Kuohukivi.

Raskaan kaluston renkaat ovat yksi merkittävä osa toimintaa. Yhteistyössä isojen rengasketjujen kanssa sekä omalla maahantuonnilla on saatu sekä kattava valikoima että kilpailukykyiset hinnat niin uusille kuin uusiorenkaillekin. ”Rengashuollon yhteydessä vaihdamme tarvittaessa myös vaikkapa jarrupalat”, huomauttaa Kuohukivi.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi