Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi kustannustehokas kilometrinnielijä – Continental HTR2 -perävaununrengas

Birminghamissa viime huhtikuussa ensimmäisen kerran esitelty uuden sukupolven perävaununrengas Continental HTR2 oli esillä myös Lastbil 2008 –näyttelyssä Elmiassa 20.-23. elokuuta. Koska kuljetusyritykset toimivat yhä kiristyvillä markkinoilla, on myös rengasasioissa oltava kustannustehokas. Parhaaseen lopputulokseen päästään hyvällä kilometrituloksella, polttoainetaloudellisuudella ja pinnoitettavuudella. Tässä kohtaa Continentalin ratkaisu perävaunukäyttöön on uusi HTR2. Rengas on Continentalin ensimmäinen askel kokonaisvaltaiseen rengaskonseptiin – oikea rengas oikeaan paikkaan.

HTR2:ssa on asetettu uudet vaatimustasot suorituskyvyn ja painon suhteelle. Kulutuspintaa on entistä enemmän, kumia on lisätty 20 prosenttia ja kulutuspinnan syvyys on kasvanut 17 millimetriin. Myös kosketusalue on laajentunut tasaisemmalla kulumismuodolla.

Vierintävastus on saatu 5 prosenttia pienemmäksi optimoimalla renkaan omapaino, jolloin myös polttoaineen kulutus on pienentynyt.

Renkaan rakenteessa on käytetty myös uutta teknologiaa. Kolmisärmäinen teräsvyörakenne on uusi, jalka-alue on muotoiltu uudelleen optimoiduilla teräskudosvahvikkeilla ja Air-Keep -sisäkumeeraus takaa ilmanpaineen pysymisen renkaassa. Uusi vahva rakenne ei nurjahda edes yksityiskohdissa ja kolmisärmäisen teräsvyön pienempi muodonmuutos antaa paremman stabiilisuuden. Teräsvahvikkeet päättyvät vanteen reunaan, jolloin ne antavat vahvistusta siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Muodonmuutosten vähenemisen ansiosta saavutetaan pidempi rungon ja jalka-alueen kestoikä, mikä puolestaan edesauttaa renkaan pinnoitettavuutta. Samoin renkaan jämäkkyys parantaa sen kulumisominaisuuksia.

Patentoidulla Air-Keep –teknologialla varmistetaan renkaan pidempi kestävyys ja alhaisempi polttoaineen kulutus. Uudenlainen sisäkumeeraus pitää renkaan ilmanpaineen optimaalisella tasolla jopa 50 prosenttia aikaisempaa pitempään, antaa paremman suojan hapen syövyttävää vaikutusta vastaan ja vähentää muodonmuutoksien aiheuttamaa materiaalin väsymistä sekä vierintävastuksen kasvamista. Omalta osaltaan rengaspaineen pysymistä oikealla tasolla voi vielä tehostaa käyttämällä typpeä renkaan täyttöaineena.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi